kerembey dedi:
arkadaşlar kafama takılan birşey var size sormak istedim.Ben oturarak dumbell çalışıyorum. hareketi 27.5 kiloyla düzgün olarak yapabiliyorum.ancak 30 kiloya çıktığımda kolu tam tepeye kadar kaldıramıyorum 90 derece kadar kalkıyo diyebilirim yinede çalışabiliyorum.şimdi 30 kiloyla devam etsem tam yukarı kaldıracak güce ulaşabilirmiyim yoksa 27.5 kiloyla mı devam etmeliyim karar veremiyorum.
27,5 kiloyla nekadar düzgün yapıodun o da önemli...İndirirken yavaş yavaş ve kolun dümdüz(180 derece) olana kadar ve kaldırırken yine yavaş yavaş hareketin tepe noktasında sıkıştırarak mı...
Yukarıda anlattıklarımı gerçekten yapıyorsan , hareketin hakkını veriosundur...ve max gelişme sağlarsın...
Eğer ki yukarıdaki gibi yapmıyorsan , zaten kilo arttırımın da bi önemi yoktur ve azaltıp nizami yapman daha makuldür...
Benim önerim ağır kaldırmaktan ziyade daha hafif kilolarla nizami yaparak hareketi biceps e öyle bi yedir ki , antrenman sonrasında glikojeeeeeeeen glikojeeeeeeeeen---proteiiiiiiiiiin proteiiiiiiiiiiiin diye bağırsın...