Dumble sorun çıkarır mı?

Eren11

Üye
Merhabalar
Boy 1.72 Kilo 50
Arkadaşlar bende 5 kg lik 2 dumble var.Bir sitede ''kilonuza göre dumble kullanmazsanı kas erimesi olur''Diye birşeyler yazıyordu.Bu ne derece doğrudur?Cevaplarsanız sevinirim.Teşekkürler..

1.Dumble değil :D

2.Öyle Bi saçmalık Olurmu ya kiloya göre dambıl :S ne alaka

Kas erimesi için bir bilgim yok fakat seviyemize göre dambıllarla antreman yapmassak zorlamalardan dolayı kaslarda yıpranma ve sakatlanmalar olabilir.. Bu arada yaşınız kaç 15-16 falansa zaten evde çalışmak için ve başlangıç için uygundur...

Bu işte profesyonel değilim ama :)...Kas erimesi bir hastalıktır.Kasların giderek zayıflaması ve işlevini yitirme*sine neden olan ve nadir görülen genetik bir rahatsızlıktır.

Çalışmayla kas erimesi olmaz.Ayrıca kiloya göre dumbell hiç olmaz :)

kas erimesi biraz mantıksız olmuş. overtraining demiştir diyeceğim ama dumbell ile ne alaka hyper_ kiloya göre agırlık meselesinde de sanırım kaldırabilecegin agırlık seç demiştir. yani çok hafif agılıkla çalışırsan bi gelişme kaydedemezsin aşırı agır agırlıklarla çalışırsan yine gelişme elde edemezsin hatta kas kaybı bile yaşayabilirsin. seçecegin agırlık örnegin 4 set çalışıyosan ilk üç seti tam yapabilecek ve dördüncü seti biraz ıkınarak çıkarabilecegin agırlık olması gerekir o zaman gelişim elde etmeye baaşlarsın. sanırım o kişide bunu demek istemiş :) herkese saglıklı ve 'kas erimesiz' sporlar hyper_

Benim nasıl çalışmam lazım 5kg lik lerle.kaç set yapmalıyım mesela?

5 kg agırlıklar her kas grubunu aynı ölçüde zorlamaz ama imkanlar neticesinde örnegin 5 kg ile fazla zorlanmayan kaslarda yavaş yavaş yap hareketleri ki iyice zorlasın. 5 kg nin zorladıgı kaslarıda normal yap eger daha düşük bi agırlıgın yoksa ve kaslar çok zorlanıyosa hareketi nizami olarak yapmak yerine cheat yapabilirsin diye düşünüyorum. kısıtlı imkanlarla ancak bu kadarı olur. tekrara gelincede 8 tekrar işini görür kas kütlesi almak için 8 tekrar idealdir yeni başlayanlara diye düşünüyorum

Back
Yukarı