Durum Vahim 1 tane bile barfiks çekemiyorum.

Ben bu spora gecen sene başladm öncelikli hedefim kilo vermekti. 115 kilodan 80 kiloya düştüm. Okul felan basladı bırakmak zorunda kaldım. 35 kilo verdim baya büyük birşey başardım. 6 - 7 ay hiç spor yapmadm 3-4 kilo aldm . Şimdi yine başladım. Barfiks çekmek istiyorum ama olmuyor bir türlü beceremiyorum kolları yarım bile çekemiyorum. Ne yapmam lazım hangi hareketleri önerirsiniz?

Boy:183
Kilo:83

Ben bu spora gecen sene başladm öncelikli hedefim kilo vermekti. 115 kilodan 80 kiloya düştüm. Okul felan basladı bırakmak zorunda kaldım. 35 kilo verdim baya büyük birşey başardım. 6 - 7 ay hiç spor yapmadm 3-4 kilo aldm . Şimdi yine başladım. Barfiks çekmek istiyorum ama olmuyor bir türlü beceremiyorum kolları yarım bile çekemiyorum. Ne yapmam lazım hangi hareketleri önerirsiniz?

Boy:183
Kilo:83

Aynı problem benimde başıma gelmişti ve hala bu problemi tam anlamıyla çözmüş değilim. Kilom size göre az tabi hatta çok zayıfım denilebilir.Zayıf olanların her zaman için barfiks te zorlanmayacağı söylenir ama ben bunun dogru olduguna inanmıyorum. Zamanla hiç barfiks çekememe rağmen direklerinde asılı kalarak ve bunun dışında kol çalışmalarımla kollarımı güçlendirdim.Şuan daha iyi durumdayım ve 2 ayda 6 barfiks çekebiliyorum

aynı sorun bendede var 1.75 boyunda 70 kiloyum 6-7 aydır vg yapıyorum ve ne kadar Salaklık etmişim daha yeni anlıyorum artık çekmeye başladım günde 1 taneden başladım şimdi düzgün bir şekilde 5 tane çekebiliyorum size tavsiyem günlük 1 tane bile olsa çekmeniz ve vucudunuzu alıştırmanız barfiksi çektikten sonra hemen 30 saniye asılı kalın öyle bırakın kendinizi barfiksi ilk çekişte 15 20 çekip başlayan yoktur herkez 3 - 5 çekerek başlıyor sıkı bir barfiks antremanı ile 2 ayda 10 15 e çıkarabiliriz sayıyı

niye bukadar sıkıntı yapıyosun kolayı var. kendini yukarı çekemiyosan yukarı zıpla ve kendini orda tut ve yavaşça inmeye çalış. 5 saniyede in bunu bir kaç defa yap. bir sonraki çalışmanda 10 saniyede in sonra 15... daha sonra rahatça çekebildiğini görürsün

niye bukadar sıkıntı yapıyosun kolayı var. kendini yukarı çekemiyosan yukarı zıpla ve kendini orda tut ve yavaşça inmeye çalış. 5 saniyede in bunu bir kaç defa yap. bir sonraki çalışmanda 10 saniyede in sonra 15... daha sonra rahatça çekebildiğini görürsün

Bunlar vucudu alıştırma tekniklerinden bir kaçı elbet çekiceksin çekicez sadece zaman ve sabır istiyor ve düzenli olarak hergün değil sabah öğle akşam dene kaslarını hep uyar sonunda başarıcaksın başaramayan yok thums:

barfiks sayını barfiks çekerek arttırırsın. bende başlangıçta hiç çekemezdim şimdi 6 tane filan çekiyorum. Bir ara tek seferde en fazla 3 şınav çekerdim.Şimdi 55 tane çekiyorum.

Bu programa bi göz atmanı öneririm. http://forum.donanimhaber.com/m_36468363/tm.htm

barfix çekerken bir sandalye al ve sandalyeyle aranda bacağının uzunluğu kadar mesafa bırak ve 2 ayağını sandalyenin üstüne koyarak barfix çek ayakların sandalyenin üstünde olduğu için sandalye ağırlığının bir bölümünü alacak bunun sonucunda barfix çekerken daha az yük taşıyacaksın geliştikten sonra sandalyesiz de çekebilirsin ben de başta 21 tane bile çekem,yordum şimdi ise 30 tane çekebiliyorum boyum 187 kilom 79

Barfiks çekmek zor iş ondan dolayı asıli kalarak başla hiç aşśağı düşme ilk 15 saniye durduysan bidahakine 16 sn dur 14 durma hep deva et bir hafta sonra muhtemelen 2-4 dakika civarında durursun ondan sora 1 2 tane çekersin hergu hergun ole artar sayısı bide asıli kalmayı hergun sık sık yap

Bende hiç çekemiyordum 2 aydır cardio çalışıyorum o bile güçlendirdi gibi.

başlamadan hiç cekemezken hatta asılı kalamazken şimdi 5-6 yapabiliyorum. boy 180 kilo 97

Bende ilk başladığımda bir tane bile çekemiyordum şimdi 15 tane nizami çekebiliyorum ki ensorunlu yerim kanatlarım çok uğraştırıyor beni..
Yalnız hergün çekilmesi doğru değil birgün arayla çekin derim.asılı kalmak çok etkili oluyor .

Back
Yukarı