egemennn & requ. Antrenman Günlüğü

Göğüs-Biceps

Incline dumbell press 3x12 (20kg-20kg)
Incline dumbell fly 4x12 (10kg-10kg)
Dumbell bench press 3x12 (17.5kg-17.5kg)
Low cable crossover 4x12 (15kg-15kg)

Barbell curl 3x12 (35kg) son set drop 12 12 12
Concentration curl 3x12 (7.5kg)

-Motivasyonum bugun yerindeydi beslenmede guzeldi paylasicam beslenme gunlugumde,baya istekliydim antrenman konusundada
-incline dumbell press hareketinde her sette benchin açisini degistiriyorum
-baslarken ust gogusu bitirdim sondaki low cable ile tamamen bitmisti
-suanda istedigim gibi gitmeyen bel yanlari bacak ve kalcam daha hizli eriseler guzel olurdu ama olmuyo iste :D

Okudugunuz icin tesekkurler antrenman hakkinda veya baska birsey hakkinda fikir yorum tavsiyesi olan varsa beklerim herkese iyi aksamlar :)
Egemen ben bel gitmeyecek anladim ustu genisletmeye karar verdim :D bu göbek sonsuza kadar benimle kalacak heralde :D saka bir yana karboyu azalttim ciddi derecede ama tuhaf bir sekilde Cok agir idmanlar yapmaya başladım onun hatrına yine karbonhidrat tuketiyorum.
Forumda genel anlamda bir huzursuzluk var insanlar duymak istedikleri cevaplari almak icin konu aciyor ve istedikleri cevabı alamayinca cirkinlesiyor :D
Sen ayni azimle devam et calismana...

Bende arada gitmiycek mi acaba bel diye dusundugum oluyo:D
Cevaplariniz icin tesekkurler haklisiniz :D

Gogus biceps pazartesi

Incline dumbell press 12 10 10 8 (17.5kg-20kg-20kg-25kg)
Incline dumbell fly 4x12 (10kg)
Dumbell press 4x12 (17.5kg)
Low cable crossover 4x12

Barbell curl 12 10 8 8 son set drop 8 8 8
Concentration curl 3x12

ölçülerini yazarmısın egemennn ?
Olcu almadim baslamadan once falan aliyodum kaldi sonra oyle

..
Selamlar 6 gun ara verdim cidden motivasyonum dusuktu pazartesi yani yarin tekrar basliyorum busefer motivasyon yerinde bakalim nasil gecicek bu hafta, bugun ilk kazami yaptim bu arada :D arka sol camurluk ezildi biraz normal gidiyorum seritte geri geri geliyodu 34 plaka araba kornada yaptım ama hic orali degil carpti sonra neyse cana gelmedi mala geldi az bisey ezildi o onemli degil ama arabadan indim hemen kacti gitti adam ona sinir oldum neyseki plakayi aldim sikayetci oldum karakoldan bu yuzden bakalim nolucak iyi aksamlar herkese ;)

Göğüs-Biceps

Inclıne dumbell press 4x12 (20kg-20kg) & Inclıne dumbell fly 4x12 (7.5kg-7.5kg)
Dumbell press 4x12 (17.5kg-17.5kg) & low cable crossover 4x12 (15kg-15kg)

Barbell curl 10 set droplar ile birlikte bazen direk dumbell geçiş yaparak

-güzel yorucu antrenmandı dönüşüm güzel oldu süper set yapmaya karar verdim bugünlük
göğüsü 5 harekete çıkarabilirim herkese iyi aksamlar

Bence flat db press yerine incline press koyabilirsin yine ,üst göğüs bence en önemlisi.

Incline Bench Press 10-8-6-6-4
Incline DB Press 12x4 & Incline Fly 12x4
Cable Crossover 3x12 ( son set drop )

Bence diyette olduğun için tekrar sayılarını çok yükseltme,sabit şeylere bağlı kalmamalısın diyette dahi olsan maxını zorla :)

Bende biceps ve göğüs çalıştım . gerçekten bittim bir an bırakacaktım antremanı.sonra kendi kendimi kandırdım ve devam ettim :D
10x4 Barbell curll
10x3 Hammer Curll

Dumbell Press 12x3
Dumbell Fly 12x3
Şınav 12x3

Bu 5 harekette bittim bağırdım spor yaparken bırakacam diye bidahada göğüs ve bicepsi bir arada çalışmam :D

Şu biceps konusunda kaç hareket yapılmalı gerçekten merak konusu ya.Son zamanlarda 2 hareketli programlar çok göz önüne çıkmaya başladı.Ben sert,zorlayıcı bol bol kalori yakabildiğimiz antrenmanlardan yanayım.Son antrenmanda 4 hareket yaptım biceps için üçer setten.Barbell Curl,Dumbell Curl,Hammer Curl ve İncline Curl.Sanki 2 hareketle çalışmak hipertofiye geçiremez gibi geliyor ben mi yanlış düşünüyorum acaba?

Biceps yapisi geregi kucuk bir adele, acikcasi dogru kilolarla hareketten hic calinmadan nizami bir sekilde yapilan 4 hareketi biceps cikaramaz tabi bunu cogu kiside oldugu gibi amator seviyede soyluyorum, kendimden ornek vereyim 2 hareket yapiyorum su an peacher curl ve incline dumbell curl, ikiside 4 set, bittikten sonra bonyumdaki kulakligi cikaramadim dun aksam...

Sic Semper Tyrannis

Bana göre de biceps yada triceps (ve kalf) çok fazla çalışılması gereken kas gruplarından değil. Bir biceps atlanılabilir ama bir bacak atlanılamaz bence. Çünkü genelde göğüs ve sırt hareketlerinde yardımcı kas gruplarını oluşturduğu için çalışıyor. Zayıf kollara sahip (yada diğer bölgelere göre geri kalmış) 1 tane powerlifter görmedim kaldı ki bunların temel programlarında (starting strength, 5x5, madcow , 5-3-1) biceps yada triceps çalışılmaz.
Ama gözlemlediğim ülkemizde tam tersi, z barllar (lara dikkat çekerim) hep dolu, rack hep boş (rack'a dikkat çekerim).

Back
Yukarı