hernan77 dedi:arkadaşlar eğer üst göğüs çalışacaksanız açı, ki tavsiye edileni budur, 30 ila 45 dereceler arasında olmalı. 45 in üstü daha çok omuzu etkiliyor. ben de denedim ve bazı üst göğüs sehpalarında benim ön omuzlarım tutuluyor.
benim sana tavsiyem eğer varsa böyle ayarlanabilir bi sehpa bunun açısını 30 ile 45 dereceleri arasında değiştir. 45 in üstünde işin içine ön omuz girer. göğüs çalışırken ön omuzu çalıştırmanın bi faydası olmaz, göğüsün gelişmez istediğin şekilde.
CENTAUR dedi:Bide ben sana bi soru sorayım sence butterfly ı koltuğu alçaltarak ve tutuşumuzu daha yükselterek üst göğüsün
birazdaha yüksek kısımlarına etki sağlayabilir miyiz sence?
SCHWARZXXL dedi:Hit sisteminde üst göğüs hareketi yapıldığında omuza ayrıca press hareketi verilmiyor yani incline press deltoidleri de oldukça iyi vuruyor. 45 dereceyi geçtikten sonra ise göğüsün etkisi ciddi oranda azalacaktır.
Ben de incline press'e fazlasıyla yüklendiğim için anterior deltoids için ekstra hiçbir hareket yapmıyorum.
Tolgaa dedi:Benim çalıştığım sehpaya göre baya dik.... gerçi resim yanıltıcı olabilir ama bana 65-70 derecelik bir açısı varmış gibi geldi... bence salondaki hocayla bir konuş...
selamlar....
FleXoR dedi:Bu harekete açı dikleştikçe omuzu açı yataylaştıkçada yoğunluk göğüsü çalıştırır inciline sehbasını iki açıda kullanılmasında yarar vardır önce normal açıda birkaç ay daha sonra 10-15 derece daha yükselterek calvicular ı (omuz ile göğüs arasında kalan kemik) doldurmak gerekir burada ön omuzun antreor kısmı göğüsle birleştiğinden göğüs antremanın %20 omuza , omuz antremanın %10 göğüse kaçmaktadır.. fakat çoğu kişinin de yapmış olduğu yanlış direk bu bölgeyi doldurmaktır bu bölge dolması en güç bölgedir kemik oranı fazla olup kas oranı azdır eğerki pectoral major ve minör doyuma ulaşmamışsa yıllarca uğraşacaksınız demektir fakat minör ve major doyuma ulaştığında yapacağınız incline ve dencline büyük sonuçlar verecektir çünkü diğerlerine göre zayıf olduğundan daha çok etkilenecektir..
bir kişinin eğer sol kolu zayıf sağ kolu kuvetli ise sağ daha çok ağırlık kaldırır fakat sol daha çok etkilenir![]()