egoTR
Üye
evet arkadaşlar..artık kendi peyirimizi kendimiz yapıyoruz..hem kaliteli,hem sağlıklı,hem de daha lezetli bi şekilde..üstelik te çok kolay..hadi bakalım kolları sıvıyoruz..
gerkli malzemeler;
*1 lt süt
*yarım çay bardağı sirke(asidik herhangi bir sıvı gıda,limon suyu vs)
*temiz bir tülbent yada ince bez
öncelikle sütü kaynatıyoruz

kaynamaya başlayınca OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ, yavaş değil ''HIZLI'' bir biçimde sirkeyi ekliyoruz ve az miktar karıştırıyoruz

sütün hemen kesildiğini göreceksiniz...

para kazeinat molekülleri kalsiyum bağları ile birleşerek serumu tutan bir ağ oluştururlar. Yüksek ısı işlemi uygulanan sütlerde kalsiyum iyonları fosfatla birleşerek çökmüş olacağından bu tip sütlerden elde edilen pıhtı yumuşak olur
1 saat sonra..

yeterince soğuyunca temiz bir tülbent yardımıyla pıhtımızı süzüyoruz

bezi burup top lanine getirip iyice suyunu sıkıyoruz..ve o şekilde buzluğa koyuyoruz bi 15 dk...ki kolayca bezden ayrılsın..

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PİYASADA BULAMADIĞIMIZ %0 YAĞ ORANLI..TUZSUZ PEYNİR YAPMAK ÇOK AMA ÇOK KOLAY
ARZU EDENLER YAĞLI SÜTTEN YAPABİLİRLER,VEYA PEYNİRİ TUZLU SUDA BEKLETEBİLİRLER... FAKAT BİZİM İÇİN TADI DEĞİL BESLEYİCİLİĞİ ÖNEMLİ DİYENLERE AFİYET OLSUNthums:
gerkli malzemeler;
*1 lt süt
*yarım çay bardağı sirke(asidik herhangi bir sıvı gıda,limon suyu vs)
*temiz bir tülbent yada ince bez
öncelikle sütü kaynatıyoruz

kaynamaya başlayınca OCAĞIN ALTINI KAPATIYORUZ, yavaş değil ''HIZLI'' bir biçimde sirkeyi ekliyoruz ve az miktar karıştırıyoruz

sütün hemen kesildiğini göreceksiniz...

para kazeinat molekülleri kalsiyum bağları ile birleşerek serumu tutan bir ağ oluştururlar. Yüksek ısı işlemi uygulanan sütlerde kalsiyum iyonları fosfatla birleşerek çökmüş olacağından bu tip sütlerden elde edilen pıhtı yumuşak olur
1 saat sonra..

yeterince soğuyunca temiz bir tülbent yardımıyla pıhtımızı süzüyoruz

bezi burup top lanine getirip iyice suyunu sıkıyoruz..ve o şekilde buzluğa koyuyoruz bi 15 dk...ki kolayca bezden ayrılsın..

GÖRDÜĞÜNÜZ GİBİ PİYASADA BULAMADIĞIMIZ %0 YAĞ ORANLI..TUZSUZ PEYNİR YAPMAK ÇOK AMA ÇOK KOLAY
ARZU EDENLER YAĞLI SÜTTEN YAPABİLİRLER,VEYA PEYNİRİ TUZLU SUDA BEKLETEBİLİRLER... FAKAT BİZİM İÇİN TADI DEĞİL BESLEYİCİLİĞİ ÖNEMLİ DİYENLERE AFİYET OLSUNthums:
Son düzenleme: