bende egzamadan muzdaribim

genetik bence cunku ailenin tamamında var... yoğun araştırmalarım sonucu yeme icme duzene girince stress ve sıkıntıdan uzak durunca doğru tedavi yolu benimsenince çok fazla ortaya çıkmıyor... ben yaklaşık 10 tane dr a gittim fakat bir çözüm bulamadım... bir arkadaşımın annesi kocakarı ilacı tabir edilen bir ilaç hazırladı bana (ki berbat bişey) yaptım işe yaradı ama etkiside 1 yıl sürdü sonra sıkıntılı bir dönemimde yine nuksetti... en son artık dr tavsiyesiyle bir tedavi şekli geliştirdim ve artık onu uyguluyorum çok sıkıntıya girmedikten sonra acıyı cok yemedikten sonra kontrol altında tutyorum... yani saçımda ve yuzumde kızarıklık cıkmıyor artık... kendi tedavimi yazıyorum
ilk tedavi
betnovate veya dermovate losyon saça sürülecek 1 saat beklenecek
aynı losyon ince bir tabaka halinde yüze sürülücek
1 saat sonra banyoya girilip ketanozol içeren bir şampuanla saç yıkanacak (ketoral nizoral)
hatta saçta şampuan 5 dk beklenicek 2 kere uygulanacak..
banyodan sonra yüze beklazon krem
uyguladım..
bu tedaviyi sadece 3 gun kullandım cunku kortizon olduğundan dolaayı fazla kullanılmaz...
normale dönen saç ve cilt derisinin bu normalliğini korumak ve egzemayla karşı karşıya kalmamak içinde yapmamız gereken rutin kontrol şekli
1-nizoral ve ketoral dışında şampuan kullanamayız başta belirteyim...
saç dökulmesi tedavisi için revita şampuanın egzemayı etkileme durumu olmadığından haftada 3 gun revita 2 gun nizoral şampuan kullanıyorum...
dediğim gibi egzeması olanlar başka şampuan kullanmayı unutsunnn direk tetikler...
2- yüzümü yıkamak için seba med sabun kullanıyorum düzenli... seba med şampuan almanyada bebekler için üretilmiştir. bebeklerin kafalarında ve ciltlerinde oluşan halk arasında konak denilen egzema benzeri pullanmayı önler...
3- acı ve kızartmadan uzak durmak gerek... baharattı abartmamak gerekir...
bu tedaviyi uyguladığımdan beri hemen hemen hiç egzama belirtileri ortaya çıkmadı ama bu dr kontrolunde ve bana uygulanan tedavidir...
temizlik düzenli beslenme doğru sabun ve şampuan kullanımı egzemayı ortadan kaldırmaz ancak ortaya çıkmasını engeller... stresstende uzak durun....