Bundan önce değişik sporlar yapman dolaşım sistemine olsun bir yere kadar kuvvetlenmene olsun muhakkak çok olumlu tesir etmiştir. Kalbin malbin olumlu yönde etkilenmiştir. Ancak VG'de ayrı bir spor kolu, 50 gün bu sporda "hiç" anlamına geliyor. bundan önceki spor geçmişinden bazı faydalar görürsün ama örneğin bundan önce voleybolcu değil de gülleci olsan ya da yüksek atlamacı değil de sprinter olsan ya da ne bileyim kürekçi olsan VG'de daha çok işine yarardı. Çünkü benchte 40 kilo giriyorsun ama bir ayda 90 kilo girenler de var. Yani demek ki o sporlar çok çok işe yaramamış VG konusunda. VG farklıdır.
50 günde adaptasyonu geçip performansını ölçme devresinin 20. gününde olman gerekirdi, eğer adaptasyonu 30 gün sayarsak, hadi 30 gün saymayalım ne de olsa sporcu geçmişin var 10 gün desek, bu seferde ilk gelişme programının 10. günündesin demektir.
Şimdi neden bende dahil birçok kişinin supplement için çok erken dediğini anlarsın, ek besin bile olmadan bu sporda ne kadar ilerlersen o kadar kârlı çıkarsın gerek maddî gerek manevî gerekte fizikî...
Ek besin tavsiyesi alacağına forumu gezip doğru beslenme, doğru dinlenme ve doğru antrenman hakkında bilgi edin. Hocanı da kendine benzeyen diğer bütün hocalar gibi tebrik ediyorum (!) supplement satmanın 10'da biri kadar sporcularıyla ilgilenseler yeter. Gerçek hocalar bazı özel sebepler olmadan amatör sporculara supplement falan önermezler, önerirlerse gel benden al demezler, deseler de piyasadan pahalı fiyat çekmezler. Tüccardan bozma hocalarla, spora gönül vermiş gerçek antrenörleri ne sen ne de başkası aynı kefeye koymasın.
Her amatör sporcu HOCAM dediği insanın gelmişini geçmişini iyi bilsin. Sonra spor ahlakına bakın, ondan sonra içinize siniyorsa gönül rahatlığıyla HOCAM deyin. Gerçi ben kime söylüyorum onu da bilmiyorum, çünkü kişioğlu gidiyor salona kendinden kalın kollu herkese "hocam" diyor...
Ha eğer seçiciyseniz ve size hocalık yapabilecek kapasitede ve de size bu hocalığı yapmayı kabul edecek (ekstra para istemeden) birini bulursanız da ona elinizden geldiğince teslim olun (körü körüne değil tabi ki, hatasız kişi olmaz) ama saygı da sevgide kusur etmeyin, baba gibi görün onu ve sizi doğruya götürdüğünden şüphe etmeyin. Kendinizi programınıza adayın, hocanız hocaysa sizde öğrenci gibi öğrenci olun.
Böyle hocalar az ama yok değil. Ben buldum, darısı sizlerin başına.
Konudan biraz uzaklaştım, esas konuya dönersek resminden hareketle sağlıklı göründüğünü söyleyeyim. Ek besin alma, sorun olduğunu düşünüyorsan başka yerlerde ara. Forum başta olmak üzere konu hakkında okuyarak ve deneyerek bilgilenmekten asla geri kalma.
Ense traşında güzel olmuş.