ekmek gerekli bir besinmidir?

ekmek hemen hemen bütün sofralarda olan bir besindir ancak ekmek yemek sadece göbek yapar söylenimleri beni düşündürür hep gerçekten ekmek yemek çok gerekli mi yenmezse çok şey kaybedermiyiz?
 
valla yine 12 den rocky. valla ben ekmek tüketmem tüketirsemde haftada yada günde 1 dilim. aslında beyaz ekmek o kadar sağlıklı değil. onun yerine yufka yada kepek ekmeği daha besleyici ve sağlıklıdır.

aslında bazı doktorlar ekmeğin içindeki bir amino asidin beyin için vazgeçilmez olduğunu söylemekte. fakat %60 ı omega 3 ten oluşan bir organ için ne denli doğrudur bilmem.

ekmek bildiğin üzere besin zincirin en alt tabakasını olan karbonhidratlardandır. fakat bunu başka besinlerden yada börekten alsan daha iyi olur kanısındayım bide bonatshi nin yorumunu okumak isterim. daha bilgim var ama yanlış yönlendirmek istemiyorum. diğer arkadaşlarında yorumlarına bakalım akşama cevaplarız..
 
eskiden uno kepekli ekmeklerden alırdım..içindeki zengin b vitaminleri + zengin mineralleri bakımından tercih ediyordum ve sabahları 4-5 tane yiyordum...ama sonra benim tercihim, yulaf ezmesi, kepekli ve yüksek lif oranı içeren makarna oldu...kısacası, eskisi gibi ekmek tüketmiyorum...zaten kepek ekmeginde bazı zararlı asitler var diye biliyorum ve o asitler, minerallerin emilimini oldukça düşürüyor diye biliyorum.. kepek ekmegini tercih etmemizin sebebi lif acısından zengin olması...ama ben kcal bakımından yetersiz buldugum için yulaf ezmesini sabahları tek geciyorum..öğlen ve akşamları da düzenli olarak patates haşlaması ve kepekli makarna veya esmer pirinç tüketiyorum...kısacası, ben ekmegi cok nadir kullanıyorum...
 
unodada katkı maddesi olduğu için bende kullanmıyorum..

ekmek okadarda iyi bir besin değil avrupa ve amaerikada sürekli et tüketimine ağırlık verilmekte. ekmek tüketimi yok denecek kadar az hatta bir arkdaşım amerikada fırın bulmak oldukça zor demişti.
 
valla ben ekmeği neredeyse hiç kulanmıyorum diye bilirim onun yerine makarnayı tercih ederim bu arada atakan_irresistable ve D.Wolf her mesajımda bana bilgilerinizle yardımcı oldunuz için size ayrıca teşekkür ediyorum
 
Normal tüketicilerden çok daha az ekmek yiyorum. O da genelde kahvaltıda ve bazende akşam yemeğinde. Memleketimdeki yufka ve ekşi ekmek dedikleri ekmeği daha çok seviyorum, daha çok yiyorum.

Bu arada lezzetli ekmek yapan bazı fırınlarda un su ve mayadan başka maddeler var ekmeğin içinde. Fırıncılık ve pastacılık sektöründeki katkı maddeleri çok fazla.

Ama özellikle son dönemlerde una yani bu ekmeklik ve baklavalık kepeksiz unlara karşı sağlık sektöründen dikkat edilmesi gereken karşı çıkışlar oldu. Var demek ki bi bildikleri.

Sonuç olarak ekmek benim için gerekli bir besin değil, buğday olmazsa olmaz. Bulgur ve makarna tüketerek buğdaydaki gıdayı alabiliriz.

Ekmeğin yerinide hiçbişey tutmaz, ton balığını bulgur pilavına veya makarnaya karıştırarak ekmek arasındaki lezzeti elde edemezsiniz. Ekmeğin tadı da hiçbirşey de yok.
 
Ekmek derken kastettigin beyaz ekmekse, bence luzumsuz bir besin, bol bol nisasta aliyorsun. Eger whole wheat (tam bugday zannediyorum turkcesi) ekmekten bahsediyorsan yukarida bahsi gecen yulaf'ti patatesti hepsi ile kapisir besin degeri olarak. Kepek katilmis ekmekler de o kadar iyi degil. Once isliyorlar, nisasta kaliyor geriye, islerken ayridiklari kepegi ekmege sonra da geri katiyorlar. Tabi arada bugday'in baska kisimlari cope gidiyor, tavuklara falan yem oluyor. Onun icin kepekli ekmek beyazdan iyi ama en iyisi ogutulmus tam bugday ekmegi.
 
Son düzenleme:
ekmeğin tadını unuttum desem yeridir .. onun yerine yulaf yiyorum ..ancak biaralar sadece sabahları 3dilim kepek ekmeği yerdim ..fakat sürekli yendiğinde bağırsaklarda probleme yol açabiliyor .. benim basıma gelmişti ..doktor tam buğday ekmeği önermişti
 
bu zamanda tam buğday ekmeği nerden bulunur. uno dmeyim katkı maddesi içeriyor bozulmaması için
 
Back
Yukarı