barfiksPro
Üye
arkadaşlar kemik kalınlığı konusunda yapabileceğimiz hiçbir şey yok biliyorum tamamiyle genetik. peki bunun yani kemik kalınlığının güreş gibi güç ve kuvvet isteyen sporlara çok etkisi var mıdır ? yani kalın olan el bileği-kol ve büyük bir el her zaman için daha güçlüdür kalın parmaklar daha kuvvetli sıkar doğuştan gelen gücü genetiği iyi olan insanlar hep diğerlerine göre daha fazla ağırlık kaldırabilirler kemik yapısı genetiği önemli. peki bunun güreş gibi sporlara etkisi nedir ? veya boks olsun nasıl olsa kütlesi hacmi büyük olan kol her zaman daha ağır vurur boks için söylüyorum. evet bu gibi sporlarda en önemli olan kondisyon ve doğal yetenek ama özellikle güreş gibi rakiple direk boğuştuğunuz bir sporda kemik kalınlığı genetiğin önemi ne kadar büyüktür ? genetik olarak daha şanslı olan kemikleri bilekleri iri olan her zaman daha önde midir ? kemik yapısı iyi olmayanların şansı var mı ? çünkü ayak bileklerim aşırı kalın olmasına rağmen el bileklerin aşırı ince ve zayıf bu konu kafamı kurcalıyor. hocalardan cevap bekliyorum.