En iyi hipertrofi tekrarları

Selam arkadaşlar uzun zamandır kafamı kurcalayan bu konu vardı;
8 aylık fitness antrenmanımda ilk 3-4 ay haftada bir kez kaslarımı çalıştırdım daha sonra ise haftada 2 kez çalıştırdım ve daha çok verim aldığımı hissettim ve halada öyle devam ediyorum bunda bir sorun yok.
fakat değişmeyen tek şey benim uyguladığım antrenman metodu, antrenmanlarımda çokça drop set super set ve ters piramit normal piramitlere yer verdim ve her defasında pump için elimden geleni yaptım.

Misal antrenmanlarımda bazen 5-6 tekrar girdiğim oldu ama gene çoğunlukla 8-12 tekrar arası girdim. 5-6 tekrar arası ise momentumu tam sağlayamadığımı farkettim. Bu full range of motion durumu olmadan girdiğim 5-6 tekrarla büyüttü mü ki beni yada 8-12 tekrar arası full range yaptığım mind-muscle connection'ı tam olarak hissettiğim tekrarlar mı beni en iyi hipertrofiyi yakalattı? konu bulk definasyon konusu değil en iyi hipertrofi hangi tekrar aralığıdır bu.
ama şuan definasyondayım belirtmek isterim.

yorumlarınız benim için değerli iyi sporlar

peki bro definasyonda bu sağanan hipertrofi ile growthu aktive edip kası büyütebilirmiyiz?

Definasyon da büyümeye değil de varolan kas kütleni korumaya çalış beslenmen de ona göre olacağı için definasyon da kütle koyman çok zor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

definasyonda drop set olmaz.süper set en uygunu olur.15 tekrar yap derim.çünkü yağlar hafif tempolu uzun süreli antrenmanda enerjiye dönüsür.eğer definasyonda az tekrar yaparsan vücudun kaslardaki glikojeni kullanır.yani anlayacağın nasıl idman tarzın var sa ona göre idman nasıl idmanın varsa ona göre beslenme yapman lazım.en iyi tekrar aralı yoktur.ben hep 6-12 tekrar yaparım.squatta 100 kg 10 tekrar yapardım 2 hafta 3 tekrar güç çalıştım 165 kg bastım şimdi de 130 kg 10 tekrar basıyorum.sende kilo arttıramazsan böyle yap.mesela ben 4x12-10-8 -4 tekrardan çok verim aldım.bide pump demek kas demek değildir.antrenman da herkesin kasları şiş oluyor.

Back
Yukarı