gencsovalye
Üye
arkadaşlar sizce en iyi b.b antremanı nasıl olmalıdır.Yani hangi kriterler çok önemlidir veya neleri yaparsak iyi neleriy yaparsak kötü olur?bence idman hakkında bilmemiz gerekne çok şey var.Sizce?
hernan77 dedi:en iyi antrenman fazla uzatılmadan belli sürede yapılan ve bitirilen antrenmandır. ben antrenmanları belli bi sürede bitirmeye çalışırım. 80 en fazla 90 dakika sürer benim antrenmanlarım. tabi buna mide çalıştığım zaman mide antrenmanım dahil değildir.
sarc4stic dedi:Kaç tekrar yapılıyorsa, son tekrardan sonra en fazla 2 tekrar daha yapılabilecek bir ağırlık olmalı(15+ yapılabilen ağırlıklar hafif ağırlıklardır).
sarc4stic dedi:Mümkünse sabah antremana gidilmeli.
CENTAUR dedi:sarc4stic dedi:Kaç tekrar yapılıyorsa, son tekrardan sonra en fazla 2 tekrar daha yapılabilecek bir ağırlık olmalı(15+ yapılabilen ağırlıklar hafif ağırlıklardır).
Bu konuda ciddi misin, yoksa olmamalı mı demek istedin? Sence bu fazla düşük şiddet olmuyormu?
bonatschi dedi:sarc4stic dedi:Mümkünse sabah antremana gidilmeli.
ben haftanın 3 günü sabah (11 gibi) 2 günü akşam (5-6 gibi) antrenmana gidiyorum.. (okul durumundan dolayı)
akşam yaptığım idmanlarda çok daha ağır kilolar basabiliyor ve vücudumu çok daha zinde ve enerjik hissediyorum..
oysa sabah idmanlarında (uyandıktan 3-4 saat sonra) sağlam kahvaltı ve besin takviyeleri alınmasına rağmen akşam hissettiğim enerjik ve motive tabloyu kendimde göremiyorum..
bu durum tabiki insandan insana değişir.. sadece kendi tecrübemi aktarmak istedim..
CENTAUR dedi:CENTAUR dedi:sarc4stic dedi:Kaç tekrar yapılıyorsa, son tekrardan sonra en fazla 2 tekrar daha yapılabilecek bir ağırlık olmalı(15+ yapılabilen ağırlıklar hafif ağırlıklardır).
Bu konuda ciddi misin, yoksa olmamalı mı demek istedin? Sence bu fazla düşük şiddet olmuyormu?
Sonradan farkettim buradaki vurguyu anlamamışım haksız eleştirimi geri alıyorum.
sarc4stic dedi:hernan77 dedi:en iyi antrenman fazla uzatılmadan belli sürede yapılan ve bitirilen antrenmandır. ben antrenmanları belli bi sürede bitirmeye çalışırım. 80 en fazla 90 dakika sürer benim antrenmanlarım. tabi buna mide çalıştığım zaman mide antrenmanım dahil değildir.
Dediklerin doğru ama 80-90 dakika fazla uzun değil mi?45-60 dakika öneriliyor. Ben şahsen 1 saati geçmem.
İyi bir antreman nasıl olur sorusuna gelirsek, bir gün önce en az 8 saat uyunmuş, çalıştırılacak kasların dinlenmiş olması gerekir(ağrı/gerginlik olmamalı). Mümkünse sabah antremana gidilmeli. Antremandan 1.5-2 saat önce iyi bir kahvaltı yapılmalı, kompleks karbonhidrat alımına özen gösterilmeli. 1 litre kadar su içilmeli, alınıyorsa yine en az 1 saat önceden Creatine/BCAA vs... alınmalı. Antremana pozitif bir ruh hali ile gidilmeli. En az 7.5-12.5 dakika ısınma yapılmalı, sonra çalıştırılacak kas esnetilmeli. Tekrarlarda tekniğe önem verilmeli, belli bir tempo oluşturulmalı(1030 gibi, ya da 1/0/3/0, ağırlığı kaldırma/tepede bekletme/ağırlığı indirme/sonda bekletme). Ağırlıklar patlayıcı şekilde kaldırılıp, daha yavaş bir şekilde indirilmeli. Kaç tekrar yapılıyorsa, son tekrardan sonra en fazla 2 tekrar daha yapılabilecek bir ağırlık olmalı(15+ yapılabilen ağırlıklar hafif ağırlıklardır). Set aralarında esnetme yapılabilir(yararlı diyen de var, zararlı diyen de var). Kas grubu değiştirilince(diyelim göğüsten bicepse) 1-2 dakika ara verilebilir, yeni çalıştırılacak kas için esnetme yapılabilir. Son kas grubu da bitince en az 5 dakika soğuma yapmak gerekir, bu sayede 24-48 saat içerisinde olan kas ağrıları azaltılır.
Şu an aklıma başka bir şey gelmedi, geldikçe eklerim. Tabii birde antreman boyunca su içilmelidir, ama karın hareketlerinden hemen önce içilen su, biraz midenizi bulandırabilir.
FleXoR hocam antreman süresi "buyuk bölge 20-25 dk küçük bölge 15-20 dk geçmemeli" diyorsunuz, diyelim ki bu sayılara ulaştık , peki cardio hareketlerini ne zaman yapacağız?Katılıyorum ısınmadan sonra buyuk bölge 20-25 dk küçük bölge 15-20 dk geçmemeli
ben bcaa ve glutamin aldığım zaman antremandan yaklaşık 30 dakika önce alıyorum.animal nitro kullandığım zamanda kutu da başlamadan hemen önce demesine rağmen mekanik sindirimi göz önünde tutup 15 dakika civarı öncesinden alıyorum., alınıyorsa yine en az 1 saat önceden Creatine/BCAA vs... alınmalı.