en mantıklı haftada 4 gün programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan lampard
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Profesyonel sporcularında kimi haftada 1 kere, kimi haftada 2 kere çalıştırıyor. Kendi vücudunu tanıyıp ona göre karar ver bence.

merhaba arkadaşlar ben supplement kullandığım için haftada 4 gün bb yapıyorum ama düzeni bir türlü oturtamıyorum göğüs, biceps, triceps, forearm(bu arada forumda bu bölgeyle ilgili bilgi olmaması büyük eksiklik çünkü arattğımda bşy çıkmadı başka adı varsa affola göremedim ) , omuz, kanat, bacak, karın
ilk sorum benim amacım kilo almak ve her bölgeyi çalışmam doğru mu ikinci sorum bunları bir haftaya en mantıklı nasıl yayabilirim şimdilik programım şu:
pzt:göğüs biceps forearm
salı: omuz kanat
perşembe:bacak arka kol
cmt:karın

'önkol' ya da 'ön kol' şeklinde 'sadece başlıklarda ara' sekmesini tıklarsan ilgili başlıklara ulaşabilirsin.

Kardeşim kesinlikle kardiyoyu kısmamalısın kardio yapmassan kondisyonun gelişmez haftada 3 gün kardio 4 gün agırlık daha mantıklı sana benım yaptıgım programı soyliyim

Göğüs Biseps Karın
Omuz Triceps Karın
Bacak Sırt/Kanat Bilek (Karın yok )
3 gün de kardio
gün aşırı gidersin antremana kardioyuda mutlaka yaP Haftada en az 3 gün İlerde pişmn olursun sonra mutlaka yağsız kaslanmaya çalış kardiolardada karın yapabilirsin vücudu komple orantılı bir şekilde büyüt

arkadaşlar deneme yanılma yaparak uygun programımı bulmaya çalışıyorum bahsettiğim haftada 4 gün programını 1.5 aydır yapıyorum ve arka kol çok feci bi şekilde ağrıyor geçer diyorum devam ediyorum ama geçmiyor programımı değiştireceğim. şunu uyguluyordum:
pzt/perşembe : göğüs biceps bacak
salı(bazen çarşamba)/cumartesi : sırt triceps omuz karın
evet arkadaşlar gördüğünüz gibi ikinci günde aşırı yüklenme var ve göğüs çalışırken arka kolun da hatrı sayılmayacak bi şekilde yorulduğunu öğrendim o yüzden göğüsten sonraki gün triceps çalışmamaya karar verdim göğüs ve ön kol iyi gelişti ama diğer bölgelerde karın hariç pek bi gelişme yok
sonuç : bundan sonra haftada bir bölgeyi bir defa çalışmayı deneyeceğim pzt(göğüs biceps) çarşamba(sırt triceps) cuma(omuz bacak) yaparım pazar günü de karın çalışırım sonuçlarını da sizle paylaşacağım.bu konuda bilgi paylaşmak isteyen olursa lütfen yazsın teşekkürler

senin koşullarına göre değişir mesela benim yaşam tarzım aile yaşamım iş hayatım vs derken 50 çeşit antreman programı uygulamışımdır
esn son
pazartesi:futbol
salı:göğüs biceps
çarşamba futbol
perşembe bacak triceps bilek
cuma karın
cumartesi sırt
pazar omuz
çalışıyorum
arada bir gün dinlenme bırakmak günde en az 2 bölge çalışılan veya çok ağır girilen antremanlardan sonra doğal sporcular için zaruridir(bence)
bu dinlenme konusu çok düşünülmesi gereken bir konu mesela büyük kas için 72 küçük için ise 48 saat dinlenmeden bahsediliyor ve 72 saat sonunda tekrar edilmesi gerekiyor ki kas kendini geliştirsin ama bu kurala göre program şekilendirmek imkansız :S haftada 6 gün programı için ne düşünüyorsunuz parçalara bölüp yine ikişer grup şeklinde haftada iki defa çalıştırmak vücudu daha mı fazla zorlar. flexor hocamız keşke görsede birşeyler söylese siz moderatörsünüz ona ulaşabilirseniz lütfen yardımcı olmasını söyleyin gerçekten sinir bozucu bir hal almaya başladı bir kası haftada iki defa çalıştıracak sağlıklı program bulamıyorum gelişim gösteren arkadaşlar aranızda hiç kimse böyle bir program uygulamadı mı biri yardımcı olsa çok iyi olacak

Ben programı mi itme ve çekme olarak ayrladim çünkü göğüs calisinca arka kolda çalıştırıyoruz sirt calisinca on kolda calisiyoruz yani bu şekilde olunca iki gün iş üste çalışmak yanlış olur bir gün dinlenmesi gerek örnek
1.gun göğüs ön kol 2.gun sırt arka kol gibi
İtme” hareketi ile çalışan vücut kasları:göğüs kasları,omuz kasları,arka kol kasları,üst bacak kasları,baldır kasları.

“Çekme” hareketi ile çalışan vücut kasları:sırt kasları,kol kasları,arka bacak kasları,karın kasları

Pazartesi: 1. Antrenman : Göğüs_Arka kol
Salı: 2. Antrenman : Sırt_Ön kol
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: 3. Antrenman : Omuz_Bacak
Cuma: 4. Antreman : Karin_Ön kol_Arka kol
Cumartesi: Dinlenme
Pazar: Dinlenme
( Her gün 30-40 dk kardiyo çalışması ) benim antreman programim bu sekilde arkdaslar sonra programını degistirip
Pazartesi: 1. Antrenman : Göğüs_Arka kol_Omuz
Salı: 2. Antrenman : Sırt_Ön kol_Karin
Çarşamba: Dinlenme
Perşembe: 3. Antrenman : Göğüs_Arka kol_Omuz
Cuma: 4. Antreman : Sırt_Ön kol_Karin
Cumartesi: 5. Antreman : Bacak kasları
Pazar: Dinlenme

Haftada 3 günlük bir antreman programıyla baya gelişmiştim vücut tipine ve beslenmeye göre gelişim ihtiyaçları farklılaşabiliyor.

merhaba arkadaşlar ben supplement kullandığım için haftada 4 gün bb yapıyorum ama düzeni bir türlü oturtamıyorum göğüs, biceps, triceps, forearm(bu arada forumda bu bölgeyle ilgili bilgi olmaması büyük eksiklik çünkü arattğımda bşy çıkmadı başka adı varsa affola göremedim ) , omuz, kanat, bacak, karın
ilk sorum benim amacım kilo almak ve her bölgeyi çalışmam doğru mu ikinci sorum bunları bir haftaya en mantıklı nasıl yayabilirim şimdilik programım şu:
pzt:göğüs biceps forearm
salı: omuz kanat
perşembe:bacak arka kol
cmt:karın
[DOUBLEPOST=1525037170][/DOUBLEPOST]Pazartesi: Sırt-Arka Kol-Karın
Çarşamba: Bacak-Kalf-Omuz
Cuma: Göğüs-Ön Kol-Karın
Pazar: Bacak-Omuz
Bacak çalışmayı sevmiyorsan pazar günü Sırt-Omuz şeklindede kombine edebilirsin
İyi idmanlar :)

Son düzenleme:
göğüs omuz triceps
sırt biceps bacak haftada 2 şer kere her kas grubu çalışmış olur, iyi bir gelişim için en az 2 kere çalıştırmak şart zaten

Back
Yukarı