ense üstünde inanılmaz bir baş ağrısı

yaklaşık 1 aydan fazladır spor salonuna gidiyorum.gün aşırı giderim normalde. Ama en son gittiğimde yani 3 gün önce omuz çalışırken (normal her zamanki programımı yapıyordum) birden başımın ense tarafında inanılmaz bir ağrı oldu sanki damar patlıyor gibi. Yaklaşık 5dk sürdükten sonra geçer gibi oldu. Bende tekrar setime devam edim dedim ama yine aynı şeyi yaşadım ve o gün programımı yarım bırakıp eve döndüm. 4-5 günlük bi ara vereyim dedim. Ama dün öylesine bi şınav çekmek istedim ve 15. Sınavı görmeden yine aynı ağrı ama bu sefer 5dk lik falan değil 1 saatten fazla sürdü. Felç olacağımı düşünüyordum nerdeyse.
Sizce nedendir böyle birşey daha önce böyle birşey başına gelen var mi acil yardım ...

bel ağrısı gibi birşey olmalı sanırım
.. Belliki inciltmişsin. Sebepleri çogunlukla idmana yeterince ısınmama ve çok fazla zorlama. Anlattıklarını göz önünde bulundurarak doktora gitmen şu an gerekli diyil bence. Omuza ara ver ara sıra boyun egzersizleri yap (hafif) Omuz çalışmaya başlamadan o bölgeyi yeterince ısıttıgından emin ol .. Omuz hareketlerinde belden kuvvet almamaya gayret az..

dostum ağırlık kaldırırken nefesine bir dikkat et nefesini tutuyor olabilirsin yada yeterince almamış olmandan dolayı ani tansiyon değişikliği ve beraberinde boyundan kafatasını deliyormuş gibi bir ağrı;(sadece yaşayanlar bilir tarifi olmayan bir ağrı) benim sana tavsiyem doğru nefes tekniğini bir dene en azından
belki faydası olur saygılar...

Back
Yukarı