Ergenler (Gelişme Çağındaki) Çocuklar İçin Diyet Programı Nasıl Olmalı?

Merhaba arkadaşlar. Öncelikle kendimi tanıtayım. Ben 15 yaşında, kendi başına evde vücut geliştirme, kendi başına kick boks (mindere yumruk tekme atma yumruktan kaçma gibi ve gölge boksu) vs yapan bir ergen bireyim. Karın bölgemde biraz yağlanma var (göbeklenme). Öyle çok azcık da değil aman aman da değil az seviyenin bir üstü diyelim. İşte sonuç olarak bazı bölgelerimde az da olsa yağlanmalar var ve vücudumun kasları, damarlarım falan çok belli olmuyor. Ben bu yağlari eritip karın kası yapmak, karın kasımı ortaya çıkarmak kısaca kaslarımın belli olmasını istiyorum. Bunun içinde diyet yapmak istiyorum. Okul açılana kadar 17 Eylül 2018'e kadar yani az da olsa kilo vermek istiyorum. Belki daha sonra kış aylarında bulk yaparım ama şimdi önemli olan kas kaybı yaşamadan kilo vermek.
VE ARKADAŞLAR GELİŞME ÇAĞINDAYIM BOYUMUN UZAMASINI DURDURMADAN, KAS KAYBI YAŞAMADAN, SAĞLIĞIMI OLUMSUZ ETKİLEMEDEN YAĞLARDAN KURTULMAK İSTİYORUM. DİYET LİSTESİNDE HATA VARSA DÜZELTİR MİSİNİZ?

NOT: DİYET LİSTESİNİ HENÜZ UYGULAMIYORUM. GERÇI DAHA TAM BİLE DEĞİL. :)

Diyet listesi;

Sabah kalkınca 1 bardak ılık su içmek.

Kahvaltı =
- 2 haşlanmış yumurta (tüm) belki yetmezse 3 yapabilirim
- 1 dilim beyaz peynir
- 1 bardak süt
- 1 - 2 dilim kepek ekmeği

Öğle yemeği =
- NASIL OLMALI SİZ KARAR VERİN.

Akşam yemeği =
- Yarım beyaz ekmek
- Et
- SİZ KARAR VERİN DAHA NE EKLENECEK.

Yardımlarınızı bekliyorum. Şimdiden teşekkürler :).

NOT: BOY 176-177, kg 67-69.

Zararı olmaz yapabilirsin. Bide yağ yakarken kas yapmak istiyorsan bol bol su iç birde protein
antreman şeklide set sayısı 4-6 tekrar sayısıda 8-12 dinlenme süreside 40-90 saniye aralarında antreman yapabilirsin.

Yapsam diyet acaba sıkıntı olur mu?[DOUBLEPOST=1535288554][/DOUBLEPOST]
Zararı olmaz yapabilirsin. Bide yağ yakarken kas yapmak istiyorsan bol bol su iç birde protein
antreman şeklide set sayısı 4-6 tekrar sayısıda 8-12 dinlenme süreside 40-90 saniye aralarında antreman yapabilirsin.
EyvAllah Allah razı olsun.

Yapsam diyet acaba sıkıntı olur mu?[DOUBLEPOST=1535288554][/DOUBLEPOST]
EyvAllah Allah razı olsun.
Beslenme hakkında şunu söyliyeyim
Büyükmek, irileşmek istiyorsan karbonhidrat alman lazım birde günlük kalori ihtayıcının fazlasında alman lazım. Kendimden örnek vereyim günlük almam gereken kalori 2800 ben 3500 alıyorum.
Birde yeşilçay içmek zayıflamaya yardımcı olur.

3000 kalorinin altına düşme, spor yap. gelişme döneminde düşük kalorilerle beslenmek gelişimini engeller. Katı diyete gerek yok bence. Şeker, alkol, fast food, işlenmiş unlu gıdalar, kızartma gibi çöpler ne gelişimine ne de başka birşeye katkısı olmayacaktır. Bol bol protein, kaliteli karb (sebze, meyve tam tahıllar vb.), sağlıklı yağlar alıp yüksek kaloriyle beslenirsen gelişimini desteklersin.

3000 kalorinin altına düşme, spor yap. gelişme döneminde düşük kalorilerle beslenmek gelişimini engeller. Katı diyete gerek yok bence. Şeker, alkol, fast food, işlenmiş unlu gıdalar, kızartma gibi çöpler ne gelişimine ne de başka birşeye katkısı olmayacaktır. Bol bol protein, kaliteli karb (sebze, meyve tam tahıllar vb.), sağlıklı yağlar alıp yüksek kaloriyle beslenirsen gelişimini desteklersin.

3000 kalori üstü bi öğün örneği verir misin?

Öğün başına 1000 kaloriyi sanırım 3 öğünden hesapladın. 3000 kaloriyi 3 öğünde bitirme 5-6 öğünde bitirmeye çalış.

Bunun çok bir önemi yok. Vakti varsa böler, vakti yoksa 2 öğünde de yiyebilir. Önemli olan total kalori ve makrolar.

Ben mesela sabah kahvaltıda yaklaşık 1000 kalori aldım örnek vereyim, 4 yumurta 150 gr yulaf 1 kaşık zeytinyağı.

Bunun çok bir önemi yok. Vakti varsa böler, vakti yoksa 2 öğünde de yiyebilir. Önemli olan total kalori ve makrolar.

Ben mesela sabah kahvaltıda yaklaşık 1000 kalori aldım örnek vereyim, 4 yumurta 150 gr yulaf 1 kaşık zeytinyağı.
Eğer kilo almak istiyorsa bide aktif olduğu hareketli bir iş yapıyor ise 5-6 öğüne çıkarması gerekiyor diye biliyorum.

Eğer kilo almak istiyorsa bide aktif olduğu hareketli bir iş yapıyor ise 5-6 öğüne çıkarması gerekiyor diye biliyorum.

Kilo almanın mantığı vücuda giren günlük total kalorinin, vücudun harcadığı total kaloriden fazla olması; buna Calorie Surplus deniliyor. Gün içinde harcadığın kaloriden fazlasını aldığın sürece kilo alırsın bunu yiyebiliyorsan 1 öğünde de yiyebilirsin, yiyemiyosan 6 öğünde de yiyebilirsin. Kilo vermek için de tam tersi.

Kilo almanın mantığı vücuda giren günlük total kalorinin, vücudun harcadığı total kaloriden fazla olması; buna Calorie Surplus deniliyor. Gün içinde harcadığın kaloriden fazlasını aldığın sürece kilo alırsın bunu yiyebiliyorsan 1 öğünde de yiyebilirsin, yiyemiyosan 6 öğünde de yiyebilirsin. Kilo vermek için de tam tersi.
Az öğün yiyip örneğin 2-3 öğün yediği zaman bide dediğim gibi aktif ise kaloriden açık vermiş olmıcak mı

Arkadaşım temel matematiğin yok mu? 1500+1500 de 3000 eder, 500+500+500+500+500+500 de 3000 eder. Önemli olan yediğin öğünlerde neyi, ne kadar yediğindir.
Burda terslencek bir şey yok. Aklıma takılan soruyu sordum sende doğru düzgün bir şekilde cevaplayabilirsin.
Eğer yanlış anladıysan seni terslediğimi sandıysan kusura bakma.

Burda terslencek bir şey yok. Aklıma takılan soruyu sordum sende doğru düzgün bir şekilde cevaplayabilirsin.
Eğer yanlış anladıysan seni terslediğimi sandıysan kusura bakma.

Terslemedim, 6 küçük öğün yerine 3 büyük öğün veya 1 çok çok büyük öğün yiyebilir. Bu hayat tarzına, tercihine, kendini nasıl hissettiğine göre değişir. Aynı kalori ve makroları aldığı sürece sonuç pek fazla değişmeyecektir.

Peki 3000 kalori alırken aynı anda yağ yakabilir miyiz? Bir yerden okumuştum bir insan 1500 kalori yakarmış kendiliğinden aynı zamanda birde sporla buna 1500 eklesek? Ve ayrıca ben 17 Eylüle kadar yani okul açılana kadar (20gün) diyet ve spor yapsam biraz göbek var onu eritsem sonraki günlerde bulk yapdam sıkıntı olur mu? Yani gelişmeyi durdurmaz dimi günde 1-2 bardak süt içersem aynı zamanda süt ürünleri yersem boy uzaması da durmaz de mi?

Back
Yukarı