Eski ve Yeni Vücut Geliştiricilerinin Mukayesesi

Selam;

Sevgili Arkadaşlar,

Bir forum çatısı altında gördüğüm bu paylaşımı buraya aktarmak istedim.( Forum ismini vermek reklama girer diye saklı tutuyorum.)

Konunun Amacı: Farklı perspektiflere ait olan resimlerin değerlendirilmesi, fikir yürütülmesi.

Tema: Sporun Gelişimsel İzlerinin Sporculara Yansıması

Arnold Schwarzenegger(1974), Casey Viator(1980), Dorian Yates(1993)

Uploaded with ImageShack.us

Arnold vs Ronnie

Arnold vs Sergio

Chris Dickerson(1982), Ronnie Coleman(2001)

Dennis Tinnerino(1981), Gunter Schlierkamp(2001)

Dorian Yates(1995), Ronnie Coleman(2001), Arnold Schwarzenegger(1974)

Flex Wheeler(1993), Serge Nubret(1979)

Francis Benfatto(199), Samir Bannout(1985)

Frank Zane(1984), Markus Ruhl (2001)

Gary Strydom(1992), Nasser el Sonbaty(2001), Lou Ferrigno(1972)

Lee Haney(1991) and Arnold Schwarzenegger (1973)

Lee Haney(1991) Dorian Yates(1993)

Lee Priest (2000), Larry Scott(1965)

Lee Priest(1999), Danny padilla(1992)

Nasser ve Scott

Ronnie Coleman (2003), Sergio Oliva(1978)

Ronnie vs Arnold

İyi Seyirler...

Saygılarımla,

hep merak etmişimdir..bu tarz vücuda sahip kişiler veya fit bir vücut sahiplerinin sporu bıraktıjtan sonraki yıllarda nasıl bir hal alıyor acaba..hep derlerya sporu bırakınca vücyt sarkar..ben katılmıyorum ancak doğal olarak besin takviyesi kullananları saymıyorum...sadece doğal olarak yapanlarda öyle bir şey olacağını düşünmüyorum,ancak kendimden örnek vereyim ben daha bugün (1.5 yılşdır yapıyorum v.g) creatin kullanmaya başladım ama şimdiden sonumu düşünmeye başladım :(

Frank Zane(1984), Markus Ruhl (2001) abartmıyorum frank her ne kadar estetik olsada marcus un bacağı kadar kalmış sanki yanında :D

dorian, ronnie ve arnoldun sırt pozları cok çarpıcı olmuş. flex wheeler bu sporun bambaşka bir ismi zaten bu fotolardada goruyoruz. tek uzuntum bir okadar daha sevdiğim nubretle kıyaslanması oldu. ikisini hangisiyle kıyaslarsanız kıyaslayın estetikte flex ve serge hepsinden onde. buna zane de dahildir. heleki estetik harikası diye tanımlanan zaneyi birde flex wheelerin yanına yerleştirselerdide silip supurseydi forumdaki butun zanecileri. ama zanede iyidir severiz oda ayrı bir konu :D

Eski model bir adam mıyım neyim bilmiyorum ama bence eski sporcular daha bir sporcu gibi yeniler ecza dolabı izlenimi verdi bana tabi ki yenilerede saygı sonsuz cutler i çok beğeniyorum mesela günümüz sporcularının içerisinde ama bir arnold değiller hiçbir zaman da olamayacaklar (buradan arnold un sütten çıkma ak kaşık olduğu sonucu çıkmaz tabiki) sanki :) bana öyle geldi Agalar sürçü lisan ettiysek affola.

yanilerde gh kullanımı o kadar barizki poz verirken. gobeği içeri çekemiyorlar. mesela son zamanlardaki alexei lesukov dusunulurse nasıl bir vakum pozu vereceği insanı düşündürüyor.

coleman ın o son resimdeki miğde kası nasıl bir miğde kasıdır arkadaş

VG Sporu 1965-1980 Arasında Ciddi Ciddi Altın Çağını Yaşadı... eskilerle yeniler bence estetik klasmanında asla karşılaştırılamazlar bile. Bir Arnoldun Beline bak Bir Coleman ın beline bak... 1990 lar Zaten İğne Çağı bildiğimiz Oklahoma nında dediği gibi Artık o kadar belli bariz ki. neyseki Artık Sporcular biraz daha bilinçlendide 90 lardaki kadar çok İğneden Sporcuyu bu gün toprağa vermiyoruz. Yada 90 lardaki kadar çok iğne haberleri ile karşılaşmıyoruz :) bence Eskiler 1 Yeniler 0

eskı vucutcular ıle bugunun vucutcuları arsındakı en buyuk ve barız faklar defınasyon ve kas kutlesındekı artıs

eskıler daha ınce bacaklar daha ınce bellere sahıpken gunumuz sampıyonalrı tamamen kasla kaplı bır vucuda sahıpler

arnoldun sırtı ronnıe nın sırtının yanında evet gercekten buyukluk konusuda yakın olabılır ama ıs detaya ve gercek kalıtelı kutleye gelırse arnold ronnıenın yanına b ıle yaklasamaz

en buyuk farklardan bırıde artan defınasyon eskılerın en defıne sporcuları bıle bugunun devlerının defınasyonunun yanından gecemıyorlar

aslında evet eskıler daha estetık ama ıs gercek anlmada vucut kas oranına gelınce cogu bugunun sporcualrının yanında sınek gıbı kalır

bence bugunun sporcularıyla dgerlendırmek cok yanlıs eskılerı cunku bazıalrı hayatlrı boyunca asla gh almadı bazıları ne clenbuterol ne efedrın nede nbugunun mucızesı ve bu manyak otesı defınasyonun mımarı dnp gordu

ben sahsen 50-60-70-80 lı yılların bu sporun efsanavı yılları oldugunu dusunurum

ama bence tabı bu benım fıkrım tum yıllar ıcerısınde en efsanvı ısım mike mentzer dir . vucut gelıstırmedekı tum kuralalrı yıkan kur programalrı olsun beslenemde cıgır acan ( dusuk proteın dıyetı ) tavsıyelerrı olsun heavy duty sıstemı olsun tam anlmaıyla vucut gelıstırmenın anlamını ve cogu kısı ıcın bakıs acısını dgstrmıstır .

evet eskıdende gh vardı evet eskılerde kullandı ama bugunkunun yanında cerez nıyetıne kullandılar

eskının kur programlarına bakrsanız zaten tum kurlerın herzaman yuksek proteın sentezı amcladıgını ve bırkac ılactan olustugunu gorucaksınıdr ( dınabol+prımobolan gıbı)

bugun ıse gh almıs basını gıtmıs kımse vakum yapamıyor kımse ıncecık bır bele sahıp degıl

not: bır arkadas creatın kullandıgı ıcın sonunun ne olucagını bılmedıgını solemıs ben solım bısey olmıcakjtır sız ıstedıgınız kdar supplemet kullanın yınede ne sarkma nede garıp bır olay olucaktır ornek ıstmısınız serge nubret(kendısı dah yenı vefat ettı)-sergıo olıvıa-frank zane - ahmet enunlu-edward erdal eksı v.b hepsı cok saglıklı hepsı oldukca formda ve genclere tas cıkartıcak durumdalar ve hepsı kılolarca et yedı hepsı steroıd kullandı :)

Son düzenleme:
Yanlış bir kıyaslama. O yılların vücutçuları da en büyük kasları inşa etmeye çalışıyor en hardcore denecek antrenmanları yapıyorlardı. O zamanın teknolojisi, kimyası, hareket bilimi o kadarına müsade ediyordu, şüpheniz olmasın ki eğer arnold, zane ve diğerleri bugünün vücutçusu olsalardı onlarda cutler gibi coleman gibi olurlardı. Bir de artan rekabet ortamı var, mesela arnold`un sadece kendisi dahil sadece 3 kişilik mr olympia mücadelesi var. Bugün olympiaya onlarca kişi katılıyor ve elini kolunu sallayan da giremiyor.

vay be o zamanların imkansızlığına göre arnold mükemmel :)

İşte başlık budur ;)

Aslında bu eski yeni tartışması değil; ne kadar büyük kütle o kadar iyi görüşündemisiniz, yoksa ne kadar estetik okadar iyiyimi savunuyorsunuz bunun tartışmasıdır...

Bizim milletimizde çoğunlukla hep daha büyük olsun daha fazla olsun görüşü var, doymayan bir açlığımız var bu konuda, ben size iddia ediyorum sokaktan sıradan birini alın sihirli değnekle coleman a dönüştün, yinede yetinmez daha fazlası olsun diye uğraşır...
Bu bir görüştür eleştirmiyorum...

Yanlız buradan estetik hastalarının daha az ile yetinirler mantığı çıkmasın! Bizim için daha az yada daha çok bir anlam ifade etmez, biz daha estetik için uğraşırız ayrı bir amaçtır, kulvarımız farklı yani ;)

Özetle ben eskileri biraz daha başarılı buldum. Ne kadar büyük o kadar iyi diyenlerden biri olmasına rağmen Arnold ın o müthiş beli tartışılmaz! Yani eskiler daha büyük isteler dahi estetik bir vücut oluşturmaktan vazgeçmiyordu! Birde coleman ın karnına bakın, benim şahsen midemi kaldırıyor...
Eskiler kesinlikle erkek vücudunun o doğal üçgen yapısına daha fazla önem veriyordu; bu yanyana koyulan fotolarda çok bariz işte! Daha ince bir bel daha iyi bir kanat-omuz ile üçgenini oluştur, üstünde artık ister arnold gibi devasa göğüsler çık istersen Zane gibi daha optimum...

Eskiler1 yeniler0 diyorum :)

Zane ile Ruhllü yan yana koymak biraz abes olmuş bana kalırsa diğerleri daha uygun gibi. Her neyse bazılarında açıkcası aman Allah ım bir fark göremedim yani eski ve yenileri daima tartışıyoruz ama bazılarında yakınlar. Bende eskileri beğenenlerdenim

en bariz değişim bacaklarda. ronnie'deki bacaklar hiç bir eskide yok. arnoldla zane'i toplayınca bir ronnie bacağı çıkmıyor ortaya :D larry scott'un bicepslerine bir şey demeye lüzüm var mı? bence de yok. gerçekten harikalar. eskiler bu işte hep kollara ağırlık vermiş. herkeste sağlam bicepsler var, göğüsler iyi ama gerisi? o da biraz imkansızlıktan. her ne kadar fotoğrafta görünmese de vg dünyası samir bannout'ya kadar alt sırtta çam ağacı görüntüsüyle karşılaşamamıştır. aynı şekilde etkileyici trapezler literatüre ancak lee haney ile girebilmiştir.

zane ve scott bayağı fitnessçı gibi duruyor diğerlerinin yanında :D

bir kaç poz da kevin levrone'dan olsaymış keşke.

samir bannout ile ilgili örneği de şöyle bir görselle vereyim :

Eklentiler

• sammir.jpg
    sammir.jpg
    18,6 KB · Görüntüleme: 521
Back
Yukarı