Yanıtın in teşekkür ederim hocam.Esnetme programı diye birşey olmaz, stratejik olarak yapılmalıdır. Herhangi postürel bozukluk varsa veya yatkınlık varsa ona göre yapılır, yada çalıştığın kas grubunu çalıştıktan sonra esnetirsin. Eğer hareketi yaparken engel olan kas grubu varsa esnetebilirsin. Kısacası esnetme duruma göre yapılır, tüm kasları sırayla esnetmek çok mantıklı değil.
Tüm kasları esnetmenin oldukça işe yarar olduğunu düşünüyorum ben.1 yıldır postural bir bozukluğum olmamasına rağmen geceleri temel 14-15 esneme hareketi ile esnekliğimi oldukça arttırdım ve kaslarımın yenilenmesinde oldukça fayda gördüm.Çalıştığım kas grubundan ziyade quads-hamst-kalf-bel-sırt-göğüs şeklinde her kası esnetmek bence çok faydalı.Esnetme programı diye birşey olmaz, stratejik olarak yapılmalıdır. Herhangi postürel bozukluk varsa veya yatkınlık varsa ona göre yapılır, yada çalıştığın kas grubunu çalıştıktan sonra esnetirsin. Eğer hareketi yaparken engel olan kas grubu varsa esnetebilirsin. Kısacası esnetme duruma göre yapılır, tüm kasları sırayla esnetmek çok mantıklı değil.