Et-tavuk bulyon hakkında kararsızlığım.

  • Konuyu başlatan Konuyu başlatan Zerk
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Zerk

Üye
Öncelikle iyi forumlar,
Vücut geliştirme sporunu yapan insanların, temel besin öğeleri; pirinç, bulgur, tavuk, kırmızı et... diye gider.

Bence tavuğun yanında en iyi giden şey, pirinç pilavıdır. Yalnız! pilavımızı bulyonsuz yapınca bi süre sonra kabak tadı vermeye başlıyor...

Ancak bi sitede okuduğum kadarıyla zararları şunlardır;
Mono sodyum glutamat (MSG), lezzet arttırıcı özelliği ile kullanılan bu ürün sağlıklı olmadığından alzheimer, parkinson, huntington hastalıkları, sara (epilepsi) hastalıklarına, göz retina tabakası hasarları, yağ birikimi, doyma mekanizmasında bozukluk, obezite, büyüme hormonu baskılanması, pankreas hasarı, insülinde artış ve buna bağlı olarak diyabet, böbrek ve karaciğerde tahribata kadar yol açabiliyor.

büyüme hormonu, göz retina tabakası hasarları ve yağ birikimine zarar verdiğinin söylenmesi beni bulyonlardan uzaklaştırıyor...

Pilavlar için kullandığınız, iyi tat veren bi karışımınız var ise beslenme kısmına konu açarsanız sevinirim.:confused:
 
bence bulyonun miktari abartilmadigi surece zarari olmaz diye dusunuyorum,maksat zaten biraz daha lezzet katmak.
 
Mono sodyum glutamattan uzak durunuz, lezzet için doğal baharatlara yöneliniz.
 
ben tabletleri çöpe döktüm, pakette aroma arttırıcı(msg) diye geçiyor, bunu da öğrenmiş olduk
 
Artık bende kullanmayacağım, bulyon yerine; nohut, bakla, soya fasülyesi ya da bezelye vb. sebzelerle bitkisel protein oranını arttırırım daha iyi :)
 
Benim sana tavsiyem; eğer tavuğu haşlama yöntemi ile yiyorsan suyunu pilavında kullanman. Ben böyle yapıyorum. Hem lezzeti artıyor, hem de ek-işlenmiş gıdalardan zarar görmüyorum.
 
Back
Yukarı