arkadaşlar öğrenci olduğumuz için bide dışarda okuduğumuz için tam tamına doğru beslenemiyoruz acaba dışarda ydeğimiz simit,yağsız boyoz ve börek gibi yiyecekleri zorda kaldığımızda yemelimiyiz ayrıca bunlar basit karbonhidratmıdı yoksa kompleks karbonhidratmı
Boyoz örneği verdiğinize göre büyük ihtimal izmirlisiniz

,kısaca şunu söylemek istiyorum dışardaki yiyeceklerin çoğu basit karbonhidrat içermiyor her çeşit ürün mevcuttur(tabi bizim ülkemizde amerkikanın her köşesindeki gibi steak houselar yok malesef tek tük bu tip hizmet veren yerler olsada fiyatlar dudak uçuklatıyor),ayrıca simit ve boyoz unlu mamul oldukları ve şeker ihtiva etmedikleri için kompleks karbonhidrat sınıfında sayılabilirler ancak özellikle boyoz ve börek yüksek oranda yağ ihtiva eder ayrıca ciddi anlamda da beslenme ihitiyacını karşılayabilecek ürünler değil(sebeb protein vitamin ve sağlıklı yağ oranları cok düşük derecede).
Size şöyle bir tavsiyede bulunabilirim;
1.Kahvaltınızı çok sağlam yapın özellikle yüksek oranda basit ve komplex karbonhidrat alın(sabah saatleri vücut metabolizması hızlı çalıştıgı için basit karb.tan da korkmayın) bunu bal pekmez reçel vs.. ile karşılayabilirsiniz.komplex karb. içinde yeteri kadar ekmek yemeniz lazım,ayrıca protein için özellikle süt ürünlerine yüklenin muhteviyatında kazein içermesi sebebiyle uzun bir süre kanda kalacak verimli proteinlere sahip olmuş olursunuz. bunlara ek olarak yumurta cıkıyorsa sabah kahvaltınızda beyazlarını tüketin(sarısındaki kolestrol yüksek olması sebebiyle en fazla 2 tane sarısı olabilir) 3-7 arası olabilir ama ne kadar tüketme şansınız oldugunu tam bilmiyorum kesin konuşamayacagım bu sebeble(öğrencilik yıllarımda ben de yurtta kaldım ve evet cok zor malesef..)
2. öğleden önce ikincil bir yemek fırsatınız olursa güsel bir sandiviç yemenizin yararı olur yeşillikli(domates,marul vs..) ve peynir ya da et olabilir içinde.
3. öğle öğününüzde döner yiyebilirsiniz (tostta sucuk salam vs oldugu için döner daha makbul olacaktır) (yanında mümkünse yeşillik olmalı ve ayran ya da meyvesuyu olmalı)
4. öğün akşamüstü öğününüz bu öğünde eğer imkanınız var ise bir ton balığı konservesi ile 100-150 gram arası ekmek işinizi görecektir.(yanında mümkünse yeşillik olmalı ve ayran ya da meyvesuyu olmalı)
5. öğün akşam öğünü yurtta yemeğinizi arttırmaya çalışın sadece sebze bile olsa yedikleriniz ciddi anlamda vücudu besleyecektir eğere bakliyat ürünleri ise (barbunya,fasülye,nohut vs..) zaten yükek oranda protein içerir (eğer imkanınız varsa bir ton balıgı konservesini de akşam öğünü için yanınızda bulundurun bu bitkisel proteinleri hayvansal proteinle tamamlayıp daha kaliteli bir amino asit profilini oluşturmanıza imkan verir.)
6.gece yatış saatinden 2 saat kadar evvel eğer imkanınız varsa yogurt alın günlük olarak(kucuk kase) ve tüketin casein vücudunuz gece de proteinle beslenmesine olanak sağlar.
not : Bu beslenme programı aslında üstünkörü hazırlanmıştır ancak altında yatan temel sebeb bir fikir verme amacı güdmektedir.Bu sebeble bu programı kendinize uygun bir biçimde bulk dönem , definisyon dönemi vs.. olarak değiştirerek uygulayabilirsiniz(bu konular hakkında bilgi edinmek içinde formu kullanabilirsiniz gayet yeterli, ve acıklayıcı bilgilere ulaşmanız ve kendi beslenme programınızı oluşturmanız mümkün) ve suan ramazan ayında oldugumuz için bu programdaki yiyecekleri kaldıgınız yurda götürerek programı akşam ve gece saatlerine kaydırabiliriniz (sahur büyük ihtimalle sabah kahvaltısına paralel bir menü ile cıkıyordur.)