Ev Yapımı Çökelek Tarifi

Sitede çökelek tarifi var ama bu şekilde değil. Yoğurt miktarı değiştirilebilir, yoğurt miktarı tatlılık-ekşilik oranı ve çökelek miktarı ile doğru orantılıdır. Daha az yoğurt konursa daha tatlı ve daha az çökelek, fazla konursa daha ekşi ve daha fazla çökeleğimiz olur.

Besin Değerleri:

Ağırlık gr....: 100
Protein......: 35
Karbonhidrat: 3,2
Yağ…........: 5,6
Kalori….....: 215


Malzemeler:

3 litre süt
1 kilo yoğurt
1 yemek kaşığı tuz

3 litre süt tencerede kaynatılır. Kaynarken içerisine 1 yemek kaşığı tuz ilave edilir. Kaynadığında 1 kilo yoğurt konulur ve karıştırılır. Süt kesildiğinde(üzeri sarı sarı olacak) altı kapatılır ve serin ortamda soğutulur. Daha sonra sabaha kadar süzülmeye bırakılır. Afiyet olsun :)
 
Son düzenleyen: Moderatör:
düzeltme ve ekleme

Dediğiniz şekilde oluşan madde "süt kesiği" olarak isimlendiriliyor genelde.Çökelek ise genel olarak ayranın kaynatılarak içindeki yoğurt parçacıklarının pıhtılaştırılmasıyla oluşuyor.Lor ise "süt kesiği"nin ardından kalan o yeşilimsi sıvının pıhtılaştırılmasıyla oluşuyor.


Yaptığınız şeyin protein oranı çökeleğe oranla daha azdır.Çünkü süt yağını daha fazla bulunduruyor.
 
Back
Yukarı