ev yapımı protein barı

8 bar yapılabiliyor bu tarifle....

Malzemeler:

200gr yulaf
30 gr whey protein tozu (cikolatali olanindan kullaniniz)
2 yemek kasigi fistik ezmesi
3 buyuk yumurta beyazi
2 orta buyuklukte muz, ezilmis olarak (250-300gr)
1 yemek kasigi bal
100 ml yagsiz sut
1 cay kasigi tarcin (sevenler daha cok kullanabilir)


Tarif:
  1. Firini onceden 5 dakika 180 derece isitin.
  2. Whey'i, yulafi ve tarcini karistirin.
  3. Fistik ezmesini de koyup iyice yedirin.
  4. Yumurta beyazlarini, ezilmis muzlari ve bali ekleyin.
  5. Hafifçe karıştırarak, yavas yavas yagsiz sutu ekleyin. iyice karissin.
  6. iyice yaganmis kek kalıbına bosaltin, ust kısmı aynı hizada olacak sekilde spatula vb bir aletle karisimi kaliba yedirin.
  7. Firina koyup 15-20dk pişirin.
  8. Firindan çıkarıp sogumaya birakin.
  9. 8 esit parçaya bölün. Toplam 8 bar cikacaktir.
Kalori degerleri, 1 bar icin.

160 kalori
10gr protein - 25%
22gr karnbonhidrat - 55%
3.5gr yag - 20%

bu tarifi wheyi, sutu, yulafi artirarak ezmeyi azlatarak protien karb yag oranini da farklilastirabilirsiniz ya da vice versa. ben ayrica kakao da atiyorum ekstra cikolata tadi icin, ama cok fazla koymayin.


umarim isinize yarar.

a32
 
16 yaşındayım okulda iyi beslenemiyorum bu barlardan yapmak istiyorum fakat her gün mü tüketmeliyim yoksa sadece antreman günlerinde mi antremandan önce mi ortasında mı sonunda mı?
 
güzel ve mantıklı bir tarif, önerim wheyi ve yumurtayı arttırmak, bunların yanında kıvam için yulaf da arttırılabilir.
 
bu da başka bir tarif

Ben de uzun araştırmalar sonucunda, yerli ve yabancı forumlardaki ilgili başlıkları okuyarak/videolar izleyerek şimdi paylaşacağım tarife ulaştım. Hem yapımının kolaylığı, hem de pişirmeye gerek olmaması bunu benim için tercih edilir yaptı ve denemeye karar verdim. Ulaştığım sonuç ise beklentimin üzerindeydi. Sonra oturup bir de üşenmeden besin değeri hesaplamasına girince, verilen emeğe değdiğini düşünmeye başladım. Üstelik tadı güzel, saklaması pratik. Yaklaşık bir hafta buzdolabında bozulmadan duruyor.
fridge
Öyleyse artık tarife geçelim :)

MALZEMELER ve YAPILIŞI:
-2 su bardağı yulaf ezmesi (Eti Lifalif kullandım)
-1 su bardağı whey protein (Benimki Twinlab Cookies&Cream ama çikolatalı veya vanilyalı, hatta çilekli vs. sizde ne varsa hepsi olur bence)
-1/4 su bardağı doğranmış badem (gerçi ben yer fıstığı kullandım elde stok fazlası olduğu için - her ne kullanıyorsanız tuzsuz ve kavrulmamış olması tercih edilir)
-1/4 su bardağı kurutulmuş yaban mersini (kuruyemişçilerde var - şeker ilavesiz olanı tercih edilmeli. Yaban mersini yerine kuru üzüm, dilimlenmiş kuru kayısı vs. de kullanılabilir)
-1 çay kaşığı tarçın
-1 çay kaşığı vanilya

Bu kuru malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz ve kenara ayırıyoruz. Sonra aşağıdaki malzemeleri ısıtılabilir bir kapta karıştıracağız:

-2 yemek kaşığı fıstık ezmesi (şeker ilavesiz)
-2 yemek kaşığı bal
-1/4 su bardağı %70 kakaolu bitter çikolata (antioksidan olduğu için ve L-Arginine içerdiği için tercih ediyoruz)
-1/4 su bardağı yağsız süt

Şimdi de bu malzemeleri 30 sn. mikrodalga fırında ısıtıyoruz veya ocak üzerinde su dolu daha büyük bir kapta, içine su kaçmayacak şekilde çikolatalar eriyinceye kadar bekletiyoruz. Isınıp eriyen malzemeleri kuru malzemelerin olduğu kaba boşaltıyoruz ve iyice karıştırıyoruz. Yulaf ezmesinin miktarından ötürü katıya yakın bir karışım elde edeceğiz. Bu karışımı içi yağlı kağıt veya buzdolabı poşeti ile kaplanmış bir kaba döküp üzerini düzeltiyoruz ve sertleşmesi için 20 dakika buzdolabının normal kısmına koyuyoruz, buzluğa değil!

20 dk. sonra tüketime hazır! Ben 8 parçaya böldüm ve 1 porsiyon için yeterli büyüklükte oldu.

Şimdi de hesapladığım besin değerlerini yazıyorum.
1 porsiyon:
260 kcal
30 gr. karbonhidrat
16.8 gr. protein
8 gr. yağ

Yer fıstığı miktarının fazlalığına bağlı olarak yağ miktarı da beklediğimden yüksek çıktı. Dileyenler baden/yer fıstığı opsiyonu yerine yarım bardak daha fazla protein tozu kullanabilirler ama bu durumda süt miktarını da yarı yarıya artırmak gerekecektir.

Afiyet olsun!helllooo
 
Her iki tariften de kendime göre bir tarif çıkartarak deneme yaptım. Besin öğesi hesaplamasını bilmediğim için yapamadım fakat onay verirseniz besleyici ve lezzetli bir protein bar çıkarılacağına inanıyorum.

MALZEMELER

2 buçuk su bardağı ETI LIFALIF YULAF
200 ml yağsız süt (SEK LIGHT SÜT)
4 yumurta (1 tüm 3 beyazı)
10 adet kabuklu fındık (Giresun Fındığı;) )
5 ölçek Nitrofull Banana Whey Proteini


Sonuç olarak;



Umarım başarmışımdır. :o

 
ya bende yaptım ama benimki çok katı olmadı alüminyum folyonun üzerine serdim buzluğa attım katılaşır inş.
 
Her iki tariften de kendime göre bir tarif çıkartarak deneme yaptım. Besin öğesi hesaplamasını bilmediğim için yapamadım fakat onay verirseniz besleyici ve lezzetli bir protein bar çıkarılacağına inanıyorum.

MALZEMELER

2 buçuk su bardağı ETI LIFALIF YULAF
200 ml yağsız süt (SEK LIGHT SÜT)
4 yumurta (1 tüm 3 beyazı)
10 adet kabuklu fındık (Giresun Fındığı;) )
5 ölçek Nitrofull Banana Whey Proteini


Sonuç olarak;

http://bit.ly/c25MCx

Umarım başarmışımdır. :o


güzelde dostum protein oranı az.. istersen 100 ölçek nitrofull koy nişastadan başka birşey sokmazsın vücuduna :)
 
Aynen öyle sırf protein tozu da olsun diye koydum nitrofull u :D kullandığım malzemelerde değişiklik yaptım ve 2 katına çıkardım. Tarçın ve Dr. Oetker Bitter çikolata parçacıkları koyarak biraz daha lezzetli oldu:)
 
Ben de kendi tarifimle video haline getirdim. Ancak çok daha fazla malzeme kullanmaya çalıştım.
Videodaki şekilde yapılan bir protein barını daha çok kilo almak isteyen arkadaşlara tavsiye ederim. Çünkü bol miktarda da karbonhidrat içermektedir.
İstediğiniz malzemeyi protein oranını artırmak için çıkarabilirsiniz.( bal, kuru incir, kuru kayısı, kuru incir, pekmez gibi). Bu kadar çok malzeme koymaktaki amacım, yalnızca neler kullanılacağını göstermek.
Protein Bar Yapımı, pratik, anlatım, fırın yok, evde vücut geliştirme ( protein tozu ) - YouTube

Protein barını en az malzemeyle yapmak için yalnızca:
yumurta, süt, protein tozu, fıstık ezmesi, yulaf ezmesi karıştırmanız yeterlidir. Fırınlamanıza gerek yoktur.
Buzdolabında saklamanızı tavsiye ederim.
Sütü katılığı sağlamak açısından çok az koymanızı tavsiye ederim. Yoksa aşureye dönebilir.
 
Back
Yukarı