Evde dumbell ile çalışma programı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan FleXoR
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
dumbellarla da göğüs hareketi yapabilirsin.. önce öyle başlamanı tavsiye ederim..

daha önceden 6 aylık bir salon tecrübem vardı, fakat daha sonra çeşitli sebeplerden dolayı bırakmak durumunda kaldım, iki sene kadar ara verdim, bu süreçtede çok fazla çalışma fırsatım olmadı açıkcası, yaklaşık 5 ay önce yeniden başladım, hamlığımı atmak için ilk olarak 5'er kg'lik dumbıllarla çalıştım, şimdide ağırlığı yavaş yavaş arttırıyorum, sanki barla bench yapınca dumbıldan daha etkili geliyor gibi göğüs için,birde ağır kg olunca ister istemez iki elin senkronizasyonu aynı olmuyor dublılda:)

Flexor hocam programı uygulamayabugün başladım ellinize sağlık. Yanlız ben ptesi çarşamda cuma boks a gidiyorum hazırladığınız evde 2 dumbbella antrenman programlarını boksa gittiğim günlerde mi yoksa ara günlerde mi yapsam daha faydalı olur?

İşte bu tam benlik..emeğ,ne sağlık hocam...

merhaba,

benim sorum Dumbell kac kilo olmasi lazim iyi kas cikarmak icin.??

ve nezaman dumbell kilosunu artirmaliyim?

beslenme program öneriniz varmi ?

Son düzenleme:
merhaba,

benim sorum Dumbell kac kilo olmasi lazim iyi kas cikarmak icin.??

ve nezaman dumbell kilosunu artirmaliyim?

beslenme program öneriniz varmi ?
Dumbell başlangıç için 3 veya 5 kg olabilir. İlerledikçe ağırlık artırırsın. Mesala 1 ay geçse aradan, baktın hafif geliyor artırırsın kiloyu.

Son düzenleme:
Benim Sorularım da şunlar arkadaşlar ;

Bende Demir Dökme Dumbell var 94 doğumluyum.

Biceps Antremanında 7,5 kilo falan giriyorum iyi güzel giderken Hem Dumbell Curls Hem Hammer Curls yapınca zaten şişmiş oluyor bicepsler.3.hareketi yapamıyorum :S Sanki 2 hareket de aynı noktayı vuruyor...

Göğüs İçin Dumbeller hafif geliyor sanki.Millet 60-70-80kg kaldırıyor Bar ile.Benim Dumbelleri en fazla 9,5 kilo olur toplam 19 kilo :S Göğüs hareketlerinde pek çalışmıyor göğsüm.

arkadaşlar ben bu programı evde daha hiçbişi yokken 5 kg lik iki dumbbell ile çalışmaya başladım,ama ciddi ciddi kastım bu programa,şu an salona başlayalı 2 ay oldu ve kesinlikle bu programı evde yapmamın çok artısı oldu,herkese tavsiye ederim evde bu iş olmaz demeyin

flexor hocam cok tesekkürler. plani uygulamaya basladim... bende 2x10 kg dumbbell var. benim set sayisi ve aradaki dinlenme sürelerine dair sorularim var:

db curls 10 kg ile 3x20 yapiyorum, beni zorlayan bu. yani 3x8 hic zorlamiyor hocam. forumda bi kac yerde bunun cok yararli olmayacagini okudum. bu durumda ne yapmam lazim. bi sekilde daha fazla kilo bulup 3x8 e mi cevirmem lazim yada böyle de devam edebilirmiyim? yada 30 25 20 (düsürerek) mi yapmak lazim?

ikinci sorum ise dinlenme süreleri: bi 20 yapip 1-2 dk felan dinlenip 2 ve 3 üde öyle yapiyorum. dinlenmeler daha mi kisa olmali yoksa iyi mi?

simdiden tsk ederim

ya

Son düzenleme:
bende en iyi performans böyle olur diye okudum ama dedigim gibi 2x10 var zaten ( baskada yok :) )....
bb de ileri seviye felan degilim, hatta baya da kiloluyum (150 kg :S ) ama kilo almadan önce az bi bb gecmisim var... simdi tekrar verecem kilolari ins :)

FlexoR hocam Ellerine Sağlık ;

Hocam şimdi uğraşmışsın program çıkarmışsın sağolasın.Benim bir sorum var.Çalışmalar bölüm bölüm yapılıyor ya salonlarda işte göğüstü,tricepsti vb.. diye bu dumbell çalışmasında herhangi bir ayrım yapmaya gerek var mı ? Ben bu çalışmanın üstüne 1000 ip ve yarım saat kondisyon bisikleti ekliyorum uygun mudur ?

Hocam bu programı hergün uygulamamız halinde bir sorun çıkar mı?

Pazartesi Gün1
Salı Gün2
Çarşamba Gün1
Perşembe Gün2
Cuma Gün1
Cumartesi Gün2
Pazar Gün1

Pazartesi Gün2
.....
...

Ek olarak hocam Gün1'deki çalışmaların aynısı bana bir arkadaşım tavsiye etmişti o hareketleri yaklaşık 2-3 haftadır (8-10-12-12) 2 günde 1 yapıyorum zararlımı yararlımı , cevabınızı bekliyorum.

ya peki orda yazıyor ya 3. aydan sonra 12-10-8-6 o ne demek luyor bende bu programa başladımda 2 tane 5 kg lık dumbell var elimde kol ve göğüs için bu programı karın kasları içinde 8 dakikalık bi video vardı oradaki hareketleri uyguluyorum nasıl sizce

Çok muhteşem bir çalışma gif resimleri ile...Gerçekten başarılı.

Fakat benim birkaç sorum var.

3x8 veya 4x8 yazmışsınız.

Ben 4x20 yapıyorum. Bunun bir zararı olur mu? 4x8 çünkü beni hiç zorlamaz.Acı yoksa gelişme de olmaz.

Sadece bu hareketlerle güzel bir vücut sahibi olabilir miyiz? Herhangi bir salona gitmeden sadece bu hareketleri çalışarak?

Ben 4x20 yapıyorum. Bunun bir zararı olur mu? 4x8 çünkü beni hiç zorlamaz.Acı yoksa gelişme de olmaz.

Sadece bu hareketlerle güzel bir vücut sahibi olabilir miyiz? Herhangi bir salona gitmeden sadece bu hareketleri çalışarak?

4x20 yapma,eğer 4x8 hafif geliyorsa bu fazla ağırlık basmadığın içindir dumbbell leri kilolarını arttır,sadece bu programı bende yapıyordum,öyle çok iyi bir vücudum olmadı ama şimdi salona başladım,bu programı yapmamın çok artısını gördüm

Büyük bir gelişim beklemeyin , ama ev için en ideal programlardan bir tanesi ...

slm

Badiye bu kez adam akıllı başladım 4 gün oldu başlayalı 2 adet 5 kg lik agırlıkla çalışıyorum agırlıkmı artırırsam daha faydalı olurmu haftada 3 gün çalışıcam çalıştıgım gün hertarafı çalışıyorum 4x25 arka kol4x30 ön kol 4x10 enseye barfix 4x15 agırlıkları tutup şınav 10 kglik agırlıkla 4x30 mekik 10 kg agırlıkla 4x15 çöm kalk ?acaba ne kadar zamnda bu vücut daha iyi olur ? hertarafım ağrıyo. Daha önce disiplinsiz iyi beslenmeden çalışıp bırakıyordum hep. whey proteine de başladım acaba erkenmi ?

Eklentiler

• Görüntü029.jpg
    Görüntü029.jpg
    66,9 KB · Görüntüleme: 422
  • Görüntü026.jpg
    Görüntü026.jpg
    66 KB · Görüntüleme: 399
  • Görüntü027.jpg
    Görüntü027.jpg
    69,1 KB · Görüntüleme: 452
  • Görüntü028.jpg
    Görüntü028.jpg
    67,8 KB · Görüntüleme: 462
Son düzenleme:
Badiye bu kez adam akıllı başladım 4 gün oldu başlayalı 2 adet 5 kg lik agırlıkla çalışıyorum agırlıkmı artırırsam daha faydalı olurmu haftada 3 gün çalışıcam çalıştıgım gün hertarafı çalışıyorum 4x25 arka kol4x30 ön kol 4x10 enseye barfix 4x15 agırlıkları tutup şınav 10 kglik agırlıkla 4x30 mekik 10 kg agırlıkla 4x15 çöm kalk ?acaba ne kadar zamnda bu vücut daha iyi olur ? hertarafım ağrıyo. Daha önce disiplinsiz iyi beslenmeden çalışıp bırakıyordum hep. whey proteine de başladım acaba erkenmi ?

Spor salonuna yazılmanız sizin için daha iyi olur.Evde de antreman yapıcam derseniz 5 kg sizin için hafif bir ağırlık , ev için olan ağırlık setlerinden almanızı öneririm.Ama her şeyden önce bu konuda bilgiye birikimine ihtiyacınız var.Bol bol araştırma yapın ..

arkadaşlar bende yeni başladım öğrenmek istediğim şu örnek olarak;

Dumbbell Bench Press

Dumbbell Flyes

bu iki hareket arasında ne kadar süre bekleyeceğimiz

Back
Yukarı