Evde incline ve decline press

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan rimedtt
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Merhaba. Ben ufaktan kaslarimi belirginlestirmek icin 30 kglik dumbbell seti aldim. Bar da var ayriyetten. Göğüs icin incline ve decline pressi nasil yapabilirim acaba ? Altima yastik felan koyuyorum olur mu ki? Bir de ben göğüslerim hissetmiyorum calistigim anda. Ama kol kaslarim felan aciyor hissediyorum. Normal mi bu?

Normal. Spor yapmasan dahi kollarımızda hatırı sayılır bir kas kütlesi var ve bu kasları gün içinde kullanıyoruz. Göğüs kaslarımız için bu geçerli değil spor yaptıkça göğüs bölgende kas kütleni arttıracaksın ve belirli bir ağırlık miktarına ulaştıktan sonra göğüs kaslarını hissedeceksin.
Ayarlanabilir sehpa almalısın, yastıkla bu iş olmaz.

Düz bench için yerde yapabilirsin, incline içinse yatak/koltuk kenarına sırtını yere paralel olacak şekilde dayayarak uygun bir şekilde yapabilirsin. Göğüs kaslarını hissetmiyorsan nedenleri şunlar olabilir, ya yanlış çalışıyorsundur, ya yeterli ağırlık yüklemiyorsundur, ya da albek'in dediği gibi daha kas kütlen yeterli miktarda olmadığı için hissetmiyorsundur. Bunun için önce fly hareketlerini sonra da pres hareketlerini yapmanı tavsiye ederim. Önceden göğüse kan pompaladığında daha fazla hissedebilirsin belki.

Back
Yukarı