Lor peyniri için malzemeler:
Yapılışı:
Arkadaşlar ben bu peyniri çok sevdim, Gerçekten yapımı çok kolay,
sütü kaynat, limon sık, süz..
Protein açısından gayet sağlıklı ve lezzetli, İçindede hiç bir kimyasal veya koruyucu yok..
Evde yapmaya çalışıp yapamayanlara burada yardımcı olmaya çalışırım
- 3 kg yağlı süt (pastörize olmayan)
- 2 çay bardağı üzüm sirkesi
- tuz.(ben tatlı yapacağım için katmadım)
- Süzmek için temiz bir tülbent.
Yapılışı:
- Sütü bir gün önceden kaynatmıştım. Bu yüzden ısıtmak için tekrar ocağa aldım. Kaynamaya yakın, altını kapatıp içine sirkeyi kattım. Bir kez karıştırdım.
- Ben bu işlemi geceden yapmıştım, sabaha kadar böylece serin bir yerde bekledi.
- Sabah. kesilen sütü, temiz bir tülbente aldım, altına leğen koydum. ve tülbentin iki ucunu eline alıp bir o tarafa bir bu tarafa çekiştirdim. Fazla suyunu akıttım böylece sonra sıkıcı tülbentin ucunu bükerek peynirin bir yere toplanmasını sağladım. Her zamanki gibi altına leğen koyup, mutfak çeşmesine astım. (Siz asacak başka bir bulursanız yada çeşmeniz artema ise yüksekçe bir yere asmalısınız. Böylece 4-5 saat müdahale etmeden süzdürdüm.
- Bir kaseye alıp dolaba kaldırdım.
Arkadaşlar ben bu peyniri çok sevdim, Gerçekten yapımı çok kolay,
sütü kaynat, limon sık, süz..
Protein açısından gayet sağlıklı ve lezzetli, İçindede hiç bir kimyasal veya koruyucu yok..
Evde yapmaya çalışıp yapamayanlara burada yardımcı olmaya çalışırım