Evde Starbucks kahveleri yapın

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Alp91
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Alp91

Üye
Merhaba arkadaşlar.. öncelike marketlerde satılan 3 ü 1 arada kahvelerden alıp(karamelli cafe crown önerilir). buz gibi süte döküp güzelce karıştırıyoruz(çok zor karıştığından shakerde karıştırmak en mantıklısı).. Sonra isterseniz buz , şeker veya yaptıktan sonra üste karamel , çikolata , köpük kremşanti ne bulursanız atıp zenginleştirebilirsiniz.. ve içince starbuckstaki soğuk kahvelerle ( chocolate mocha ) arasında çokda bir fark olmadığını göreceksiniz denemeye değer thums:

20120301_White-Chocolate-Mocha.jpg

Son düzenleme:
Damak zevkidir, ancak kullanilan kahve kalitesi itibariyle epey fark olsa gerek. Bir kahve gurmesi degilseniz fark etmez tabi :)

Onun adı Frappe,Yunanistan'da çok yaygınmış ben de bir ara shaker'da yapıyordum.Buz attığınızda kesinlikle serinletici bir içecek oluyor.

3'ü 1 arada ile taze çekilmiş arabica kahve arasında "çokda bir fark olmadığını" düşünseydim ve kendimde kahve tavsiye edecek cesareti bulabilseydim bütün hayatımı gözden geçirirdim.

Şimdi şöyle bişey var. Bir kafeye gidip içtiğimiz kolayla evde içtiğimiz kola da aynı fakat değişiklik olsun diye kafede içiyoruz. Bu da böyle bişey tabi evde içmek isteyenler için alternatif olabilir.

Bu kahve değilki kalori bombası bişey bunu içtikten sonra 2 saat koşsak yeridir :D bulktayken olabilir ama define dönemindeyken çok kalorili olduğundan tercih edilmemeli gibi gözüküyor . Kahve içmek isteyen az şekerli veya şekersiz türk kahvesi içer karamelli kahvede neymiş :)

kalorisi az olarakta hazırlanabilinir bu ben mesela canım tatlı cektiginde santili meyve salatası yapıyorum ki antiye bayılırım light alıyorum süt yerine su koyuyorum zaten light lar 38 gr oluyor toplamda 40 kalori yapıyor kocaman bir tas 1 kasık kahveye koysak hicte kalorili degil fazla

1-2 Adet starbucks kahvesinin kalori çizelgesi adı ve boyutlarıyla kalori miktarı

Sıcak Mocha

Short 191
Tall 281
Grande 353
Venti 437

---

Sıcak Caramel Macchiato

Short 137
Tall 201
Grande 269
Venti 337
---

Sıcak White Chocolate Mocha

Short 260
Tall 383
Grande 489
Venti 608

Yani en güzeli kahve içmek istiyorsanız az şekerli veya orta şekerli bir Türk kahvesi favorimdir . İllaki içmek istiyorsanız ayda 1-2 defa veya haftada 1 defa kaçamak yapabilirsiniz ...

ben soğuk sütle karıştırdıktan sonra mixere koyuyodum, içinede 4-5 buz atıp mikserde kırıyodum buzları hemde milkshake gibi oluyor öyle olunca :)

1-2 Adet starbucks kahvesinin kalori çizelgesi adı ve boyutlarıyla kalori miktarı

Sıcak Mocha

Short 191
Tall 281
Grande 353
Venti 437

---

Sıcak Caramel Macchiato

Short 137
Tall 201
Grande 269
Venti 337
---

Sıcak White Chocolate Mocha

Short 260
Tall 383
Grande 489
Venti 608

Yani en güzeli kahve içmek istiyorsanız az şekerli veya orta şekerli bir Türk kahvesi favorimdir . İllaki içmek istiyorsanız ayda 1-2 defa veya haftada 1 defa kaçamak yapabilirsiniz ...

Aklıma recep ivedik geldi şimdi ne güldüm ya :D

Starbucks da kız buna,tall,grande,venti ? diye soruyodu

Oda ton grendi venti bitti gitti hadi la sabaha kadar burdamı duracaz diyodu :D

ya bunlar ne ben antrenmandan önce siyah+yeşil çay +2 tatlı kaşıgı kahve karştırırım oh mis acı acı 0 şeker :)

Aklıma recep ivedik geldi şimdi ne güldüm ya :D

Starbucks da kız buna,tall,grande,venti ? diye soruyodu

Oda ton grendi venti bitti gitti hadi la sabaha kadar burdamı duracaz diyodu :D

Hhaha evet bende hatirlar gibi oldum :lol:

Back
Yukarı