ozan119
Yeni Üye
1= malzeme=kurusoğan,kediotu,yulaf ezmesi,sarmısak,arpa,bal,su
yapılış=1 kahve fincanı yeni çıkartılmış kuru soğan suyu;3 çorba kaşığıufalanmış kediotu kökü,yarım çay bardağı yulaf ezmesi,4 diş sarımsak ,1 çay bardağı arpaunu ile karıştırılıp dövülür.
üzerine 1 su bardağı su konuphafif ateşte pişirilir.sonra çalkalanmadan süzülür
kapta kalan kısmın üzerine 1 kg süzme bal ilave edilip hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir.sonra geniş bir kaba dökülüp,soğuması beklenir.soğuduktan sonra ,nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır,kavanoza doldurulur
hergün 2 tane yenir
(kesin deneyin sabah 2 tane çok etkili)
2= malzeme=kuru siyahüzüm ,kuru kayısı ,portakal çekirdeği, yumurta sarısı ,yaban havucu ,safran ,bal,su
hazırlanış:4 bardak suya 5 çorba kaşığı kuru siyah üzüm,3 tane kuru kayısı 25 tane portakal çekirdeği,4 tane çiğ yumurta sarısı,2 çorba kaşığı rendelenmiş yaban havucu ,1 tatlı kaşığı safran konulur15 dakka kaynadıktan sonra süzülür.suyuna 2 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir
sabah aç karnına akşam yemekten önce 1 çorba kaşığı içilir
3= malzeme=kuşburnu,ahududu,böğürtlen yaprağı,mersin yaprağı,bal,su
hazırlanış= 4 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı kuş burnu ,1 tatlı kaşığıahududu ,1 tatlı kaşığı ufalanmış böğürtlen yaprağı,ve 1 tatlı kaşığı ufalanmış mersinyaprağı konur.
10 dakka kaynadıktan sonra 2 saat bekletilip süzülür .suyuna 1 çay bardağı süzme bal ilave edilir.
hergün 1 çay bardağı içilir
yapılış=1 kahve fincanı yeni çıkartılmış kuru soğan suyu;3 çorba kaşığıufalanmış kediotu kökü,yarım çay bardağı yulaf ezmesi,4 diş sarımsak ,1 çay bardağı arpaunu ile karıştırılıp dövülür.
üzerine 1 su bardağı su konuphafif ateşte pişirilir.sonra çalkalanmadan süzülür
kapta kalan kısmın üzerine 1 kg süzme bal ilave edilip hafif ateşte koyulaşıncaya kadar pişirilir.sonra geniş bir kaba dökülüp,soğuması beklenir.soğuduktan sonra ,nohut büyüklüğünde parçalara ayrılır,kavanoza doldurulur
hergün 2 tane yenir
(kesin deneyin sabah 2 tane çok etkili)
2= malzeme=kuru siyahüzüm ,kuru kayısı ,portakal çekirdeği, yumurta sarısı ,yaban havucu ,safran ,bal,su
hazırlanış:4 bardak suya 5 çorba kaşığı kuru siyah üzüm,3 tane kuru kayısı 25 tane portakal çekirdeği,4 tane çiğ yumurta sarısı,2 çorba kaşığı rendelenmiş yaban havucu ,1 tatlı kaşığı safran konulur15 dakka kaynadıktan sonra süzülür.suyuna 2 çorba kaşığı süzme bal ilave edilir
sabah aç karnına akşam yemekten önce 1 çorba kaşığı içilir
3= malzeme=kuşburnu,ahududu,böğürtlen yaprağı,mersin yaprağı,bal,su
hazırlanış= 4 su bardağı suya 1 tatlı kaşığı kuş burnu ,1 tatlı kaşığıahududu ,1 tatlı kaşığı ufalanmış böğürtlen yaprağı,ve 1 tatlı kaşığı ufalanmış mersinyaprağı konur.
10 dakka kaynadıktan sonra 2 saat bekletilip süzülür .suyuna 1 çay bardağı süzme bal ilave edilir.
hergün 1 çay bardağı içilir