Evde yumruklarınız geliştirebilirsiniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Gwindor
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

Gwindor

Üye
Belki bililenler vardır ama yazmakta fayda var arkadaşlar yumruk kombinasyonlarınızı güçlendirmek için evde şu şekilde bi yol izleyebilirsiniz;

5 kiloluk iki dumbell ı tutun ve guard pozisyonunda durun daha sonra sol direk,sağ direk,aparkat veya kesme hangisini güçlendirmek istiyosanız dumbellarla beraber bu yumrukları atın ama yumruk atmayan eliniz mutlaka guard pozisyonunda olsun elinizi indirmeyin.ben şuan 8 set 25 tekrar olarak yapıyorum yeni başlıcaksanız kolunuzun ağırmaması için 5 set 10 tekrarla başlayıp arttırabilirsiniz.faydasını mutlaka görüceksiniz hem güç hem hız arttırmak için birebir.

Valla yumruk atarken elimdeki dumbell'ı kaçırıverirsem ne cam kalır ne çerçeve :badgrin:

Teşekkürler bilgi için. El/bilek ağırlıklarıyla da yapılabilir ama 5 kilo bilek ağırlığı biraz masraflı olur sanırım.

Teşekkür etmek için teşekkür butonunu kullanınız ve 5dknızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz.

Teşekkür etmek için teşekkür butonunu kullanınız ve 5dknızı ayırarak forum kurallarını okuyunuz.

Sadece teşekkür etmedim, dikkat edersen. Başlıkla ilgili yorum yaptım, alternatif birşey önerdim. Kurallara aykırı birşey varsa moderatör gereğini yapar. Mesajın sol yan-alt köşesindeki Mesajı Moderatöre Bildir butonunu da kullanabilirsin.

Mini-modluk yapmaya ne kadar meraklısınız.

Son düzenleme:
Sadece teşekkür etmedim, dikkat edersen. Başlıkla ilgili yorum yaptım, alternatif birşey önerdim. Kurallara aykırı birşey varsa moderatör gereğini yapar. Mesajın sol yan-alt köşesindeki Mesajı Moderatöre Bildir butonunu da kullanabilirsin.

Mini-modluk yapmaya ne kadar meraklısınız.

Yanlışı düzeltmek mini modluk mu oluyor?Mesajınızın ilk cümlesinde teşekkür ederim bilgi için geçiyor.Her yerde böyledir forum kurallarını okuyun daha sonra görüşelim.

Hamza Yüksel forumun yönetimi var ve gerekli yerlere gerekli müdahleleri yapar ve bu yönetimin görevidir,rahatsız olduğunuz durum varsa özelden bildirirsiniz yönetim gereğini yapar.

Hamza Yüksel forumun yönetimi var ve gerekli yerlere gerekli müdahleleri yapar ve bu yönetimin görevidir,rahatsız olduğunuz durum varsa özelden bildirirsiniz yönetim gereğini yapar.

Doğru söylüyorsunuz fakat yönetime yardımcı olmak bir nevze de olsa bizlere üyelere düşer.Ne de olsa yönetimden çok üye var :)

Evet size katılıyorum bu yüzden de özel mesaj atarsınız yönetim görevini yapar dedim.

Yeni başlayanlar 5 kg ile sallamasın yumruk.Ertesi gün kanatlarda çok sancı oluyor.Sakatlık geçirebilirsiniz.1 2 kg ile başlayın derim ben.Yumruğunuzu masum insanları dövmek için değil bir gün lazım olursa diye geliştirin.Mesela tinercilerin arasında kaldınız?

Yeni başlayanlar 5 kg ile sallamasın yumruk.Ertesi gün kanatlarda çok sancı oluyor.Sakatlık geçirebilirsiniz.1 2 kg ile başlayın derim ben.Yumruğunuzu masum insanları dövmek için değil bir gün lazım olursa diye geliştirin.Mesela tinercilerin arasında kaldınız?

dövüş sporu yapanlar çalışsın mümkünse :D sokakta kavga etmek iyi değildir özellikle ülkemizde.

verdıgın bılgı ıcın teşşekurler usta ama boks veya kıckboks yapmayan arkadaslar yapmasın dırek yumrugun krose ver aparkatın nasıl cıkaracaklarını bılmıyorlar olucak bu yuzdende sakatlanmalar doga bılır

Belki bililenler vardır ama yazmakta fayda var arkadaşlar yumruk kombinasyonlarınızı güçlendirmek için evde şu şekilde bi yol izleyebilirsiniz;

5 kiloluk iki dumbell ı tutun ve guard pozisyonunda durun daha sonra sol direk,sağ direk,aparkat veya kesme hangisini güçlendirmek istiyosanız dumbellarla beraber bu yumrukları atın ama yumruk atmayan eliniz mutlaka guard pozisyonunda olsun elinizi indirmeyin.ben şuan 8 set 25 tekrar olarak yapıyorum yeni başlıcaksanız kolunuzun ağırmaması için 5 set 10 tekrarla başlayıp arttırabilirsiniz.faydasını mutlaka görüceksiniz hem güç hem hız arttırmak için birebir.
senin yontemle ekseriyetle deltoid kasina biniyor agirlik o yuzden yumrugu guzlu kilan asil diger kaslara fazla faydasi olmayacaktir.

Bu hareket en az temel boks eğitimini alan öğrenciler için bile belli bir süreçten sonra antrenmanlarında yer alabiliyor sen üstelik 5 kg gibi bir ağırlıkla tavsiye ediyosun... bu başlık silinmeli ya da mesajınızda anlaşılır bir şekilde düzenlenme yapılmalı.

Back
Yukarı