merhabalar, ben bir yılı aşkın süredir düzenli sayılabilecek şekilde spor yapıyorum boyum 1.64 ve 49 kiloyum bu bir yıl içinde yağ oranımı düşürdüm ve kaslarımda da artış olduğunu gözlemleyebiliyorum, üç ay kadar macfitlerde circuit serisinde başladım (40-60 kilo aralığında çalışıyordum) kilo verdim o dönem, sonra evde düzenli olarak aralıksız 16 hafta kadar haftanın beş günü jillian michaels videolarıyla günde yarım saat egzersiz yaptım (freeletics egzersizleri tarzındaydı) çok fayda gördüm baldırlarım çok inceldi ve sertleşti özellikle, ancak bu egzersizler sıkılaştırıyor sadece ve kalçamı büyütmüyor, sanırım istediğim vücut tipi için ağırlık egzersizleri yapmam gerekiyor; kalçamı 89 cm'den büyütmek belimi de 61 cm'den 58 cmlere indirmek istiyorum spor yapmayı çok seviyorum ama son zamanlarda spor salonuna gidemiyorum evde boş bir odaya koşu bandı ve trambolin koydum ağırlık seti de alacağım, şimdi kalça büyütme egzersizlerine başlamak istiyorum bunun için araştırdığımda hip thrust, hip bridge, romanian deadlift, deadlift, bulgarian split squat gibi hareketlerin verimli olabileceğini öğrendim ama bunlar için alacağım ağırlıklarla ilgili hiç bir bilgim yok çünkü bu tarz ağırlık egzersizleri hiç yapmadım sizce yeni başlayan bir bayan nasıl bir set almalı, gün içerisinde 70 gr kadar protein tüketiyordum egzersiz yaptığım dönem çoğunlukla haşlanmış tavuk, yulaf, yumurta, ton balığı, yeşil mercimek v.s tüketiyorum bazı günler yetmezse fellas protein tozunu kullanıyorum bcaa da içerdiği için iyi olduğunu düşünerek protein tozları hakkında da fazla bilgim yok o konuda önerileriniz varsa açığım yardımcı olursanız sevinirim
Son düzenleme: