FİTNESS'A YENİDEN BAŞLADIM YARDIMCI OLURMUSUNUZ?

Öncelikle Merhaba, ben geçen sene 2 sene boyunca fitness ile uğraşıyordum okulum yüzünden bırakmak zorunda kaldım ama şimdi tekrar başladım yalnız vücut çökmüş ben bunu geri nasıl hızlı bir şekilde toparlaya bilirim benim için önemli bir konu antreman programı ve beslenme konusunda tavsiye verirseniz ne mutlu bana...
BOY:1.80 M
KİLO:81
(Kol:38-37, göbek yok zjsksksk bunlarıda yazalımda güzel bir program verin ağır birşey olsun dostlar)
(GEÇEN SENEDEN KALMA KREATİN VAR ONUDA KULLANIYORUM.)

Merhaba,
Kaslarımızı büyütürken kas hücrelerimizin sayısını arttırmayız sadece büyütürüz fakat kas hücrelerimizi büyütürken kas hücrelerimizdeki çekirdek sayısı kalıcı bir şekilde artar(Kas hafızası). Bu yüzden sporu bıraktıktan sonra kas hücrelerimiz her ne kadar küçülsede yeniden başladığımızda kas hücrelerimizdeki çekirdek sayısının fazlalığından dolayı protein sentezi çok hızlı olur. Bu yüzden eski halinize çabucak geri dönersiniz.
Ağırlıklarınızı çok hızlı bir şekilde arttırıp Progressive Overloadı çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz çünkü siz o ağırlıklara zaten daha önceden ulaştınız.
Bu yüzden size izole egzersizler yerine compound hareketler içeren full body program tavsiye ediyorum çünkü compound hareketlerde ağırlıklarınızı çok daha rahat arttırırsınız.
Keyifli Forumlar

Merhaba,
Kaslarımızı büyütürken kas hücrelerimizin sayısını arttırmayız sadece büyütürüz fakat kas hücrelerimizi büyütürken kas hücrelerimizdeki çekirdek sayısı kalıcı bir şekilde artar(Kas hafızası). Bu yüzden sporu bıraktıktan sonra kas hücrelerimiz her ne kadar küçülsede yeniden başladığımızda kas hücrelerimizdeki çekirdek sayısının fazlalığından dolayı protein sentezi çok hızlı olur. Bu yüzden eski halinize çabucak geri dönersiniz.
Ağırlıklarınızı çok hızlı bir şekilde arttırıp Progressive Overloadı çok rahat bir şekilde yapabilirsiniz çünkü siz o ağırlıklara zaten daha önceden ulaştınız.
Bu yüzden size izole egzersizler yerine compound hareketler içeren full body program tavsiye ediyorum çünkü compound hareketlerde ağırlıklarınızı çok daha rahat arttırırsınız.
Keyifli Forumlar
Peki compound hareketleri olarak hangilerini yapmalıyım kısa bir program yapabilirmisiniz

Peki compound hareketleri olarak hangilerini yapmalıyım kısa bir program yapabilirmisiniz
https://www.bodyforumtr.com/threads/tüm-vücut-antrenman-sistemi-program-İskeleti-full-body-workout.87298/ burdan kendi full body programınızı oluşturabilirsiniz kısacası mantık bir tane bacak hareketi bir tane göğüs hareketi bir tane sırt hareketi bir tanede omuz hareketi kollarda zaten çalışıyor bu hareketleri yaparken
size örnek bir program
1.gün
Squat
Bench press
Lat pull down
Overhead press
kalf
kalf karın biceps triceps (bu 4 lüden 2 sini seçip izole egzersiz koyuyoruz fakat yinede kol çalışmaya ihtiyacınızın olduğunu sanmıyorum çünkü göğüs ve sırt hareketinde zaten kullandık çok ileri seviyedede olmadığınız için yapacağınız ekstra kol hareketinin faydası olacağını sanmıyorum tavsiyem kalf çalışın karın hareketlerini ise ertesi gün evde sağlam bir şekilde 10 15 dakkanızı ayırıp çalışın zaten vücut ağırlığınız yeterli olacaktır )
3.gün
Deadlift
close grip Bench press
row ( Cable row , barbell row, dumbell row herhangi bir row hareketi)
Overhead press
kalf
5.gün
Squat
Bench press
Lat pull down yada row hareketi ( Lat pull downdada rowdada sırt kaslarımızın tamamını kullanırız aradaki fark lat pull down yani dikey çekişde bilek kaslarımızı daha çok rowda ise biceps kaslarımızı daha çok kullanırız)
Overhead press
kalf

Back
Yukarı