fazla ağırlığa girmeden hacim kazanma imkansız mı?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Merter89
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
öncelikle konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum yanlışsa affola.. 3-4 yıl kadar önce ciğer sönmesi denen hastalığı geçirdim doktorum fazla ağır kaldırmamı yasakladı.. evde düzenli olarak spor yapıyorum gainerla destekliyorum ancak öğrendim ki bu sadece şekle girmemi sağlarmış bense hacim kazanmak istiyorum illa ıkınacak derecede ağırlığa girmem mi gerekir? duruma göre salona başlamayı düşünüyorum (boy:1.76 kilo:60)

Sorunun cevabını bilmiyorum. Fakat şunu iyi biliyorum;daha az ağırlıklarla etkili çalışmanın yolu negatifleri ve pozitifleri kullanmaktır. Yani ağırlığı 1 saniyede indirmek/kaldırmak yerine 4-5 saniyede indirmek/kaldırmak gibi. Allah şifa versin.

cok agirliga degil hareketin orginalini bozmadan yapman lazim.kasi guclendikce zaten daha fazla agirliklara gecersin

GSmart Maya M1 v2 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Ağırlık kasları uyarıyor büyümesini sağlıyor ama o bölgeyi uyaracak şekilde çalışmalısın sadece çalışılan bölgenin kasını devrede tutmaya çalışarak yani. bu sayede yeterli şiddeti az ağırlıklada verebilirsin. Ama bölgeler güçlendikçe ağırlık artar artık eski ağırlıklar kaslarını uyarmamaya baslar diye biliyorum.(büyüme açısından-beyaz kas lifi üretimi açısından)

Back
Yukarı