Ademaydogan
Üye
Başlıktada yazdıgım gibi günlük almam gerekenden fazla kalsiyum alıyorum aynı şey protein içinde geçerli bi zararı olurmu yazı arkadaslarım fazla pritein yağlanma yapar dedi ama net bilgilere ihtiyacım var şimdiden teşekkürlerduh
boyum 170 kg 72. gunluk kalsiyum ıhtıyacım ortalama sutden sagladıgımdan 750 gr süt ben 2 lt süt alıorum proteın olrakta 200e falan ulasıorum. 3. atıma gırdım vg de.
ee fazla proteın ne gıbı zararı olur bılen yokmu arkdaslar?
Emeğinin karşılığını ben veriyorum merak etme, aldırmada böylelerineİlginç ya4 mesaj üstte zararını yazmışım.Alıntı yaparak bilimsel olarak.Soruna verilen cevapları da mı okumuyorsun ? Neden soruyorsun ki o zaman ?
sizinkinin devamı olsun :idrar yoluyla kalsiyum atılımı böbreklerde taş oluşumuna neden olabilir.(ailede böbrek taşı hikayesi varsa dikkat edilmeli)Vücut genellikle ihtiyaç fazlası kalsiyumu almaz.Bununla birlikte bazı durumlarda kalsiyum emilimi ve böbrekten atılımı artabilir
Yapılan çalışmalarda, fazla protein veya amino asit kullanımının, proteinlerin atım ürünü olan ürenin vücuttan uzaklaştırılması için idrar çıkışını artırdığı, böylece vücuttan daha fazla sıvı kaybedildiği ve dehidrasyona neden olduğu gösterilmiştir. Ayrıca fazla protein alımı karaciğer ve böbreklerin daha fazla yorulmasına ve vücuttan kalsiyum atımına da neden olmaktadır.