Fazla Kilolular Nasıl Çalışmalı

Kilo fazlası olanlar ilk kilo verip ağırlık çalışmaya daha sonramı başlamalı? Yoksa direk ağırlığa girilebilirmi? Kendimden örnek vereyim boyum 1.87 kilom 92, kilolu görünmüyorum hatta yapılı görünüyorum fakat biraz fazla kilom olduğunu düşünüyorum.

Ağırlık ve kardiyo çalışmalarını birlikte götürmelisin. Ağırlıklar ile başla ve vücudun yavaş yavaş protein sentezini yükseltsin kas gelişimi başlasın. Kardiyoya gelirsek bunu da gün aşırı veya bazen ağırlık kaldırdığın günlerde dahil düzenli olarak ve tempo değiştirerek uygulamalısın. Tabii ki bunun yanında bol sebze, bol su ve yeterli protein içeren bir diyet ile yaşamalısın. Karbonhidrat düşük seviyelerde olmalı. Fakat hem bunu sağlıklı kaynaklardan al hem de asla karbonhidratı sıfırlama düşüncesinde olma. Sağlıklı yağlar da aynı şekilde. Sloganımız "artık hareketlenme zamanı" olsun. Vücut hareketlenmeye bir başlasın gerisi kolay gelecektir. Sabır.

Yeni baslayanlarda hatta orta-ileri seviyede recomposition olabilir. Kalori açığı birak ama ağırlık da çalış. Antreman günleri kalori açığı vermeyip off günleri açık da verebilirsin

Kaç kiloya inmem normaldir yada kardiyoyu kaça indiğimde keseyim? Kilo vermekte sorun yaşamıyorum kalori hesabı yaparak yerim ama yediğime güvenmiyorum işte. 320 kalorilik noodle yesem, şu kalimuscle ın hasiphanede tükettiklerinden :D, kalori ihtiyacı için yeterli olurmu? Geri kalan 1000-1500 kaloriyi et ve sebze olarak düşünüyorum. Ayrıca her antreman sonrası yarım saat kardiyo yapacak enerjim oluyor, yeterli olurmu?[DOUBLEPOST=1532434555][/DOUBLEPOST]
Ağırlık ve kardiyo çalışmalarını birlikte götürmelisin. Ağırlıklar ile başla ve vücudun yavaş yavaş protein sentezini yükseltsin kas gelişimi başlasın. Kardiyoya gelirsek bunu da gün aşırı veya bazen ağırlık kaldırdığın günlerde dahil düzenli olarak ve tempo değiştirerek uygulamalısın. Tabii ki bunun yanında bol sebze, bol su ve yeterli protein içeren bir diyet ile yaşamalısın. Karbonhidrat düşük seviyelerde olmalı. Fakat hem bunu sağlıklı kaynaklardan al hem de asla karbonhidratı sıfırlama düşüncesinde olma. Sağlıklı yağlar da aynı şekilde. Sloganımız "artık hareketlenme zamanı" olsun. Vücut hareketlenmeye bir başlasın gerisi kolay gelecektir. Sabır.

Back
Yukarı