Bakın arkadaşlar genç yaşlarda belki bir şey olmayabilir ama hayat hakkınızın bir kere olduğunu ve hayatın 20 li yaşlardan ibaret olmadığını unutmayın. Ben 33 yaşındayım bu sporu 2 seneden beri yapıyorum ve geçen hafta gut hastalığına yakalandığımı öğrendim. Ayak başparmağımda çok şiddetli bir ağrı meydana geldi ve bir haftadır sekerek yürüyorum. Nasıl olsa vg yapıyorum, proteini çok yüksek miktarlarda almam gerekir diye düşünmeyin (steroid kullanımından falan bahsetmiyorum bile)
2 sene boyunca bu sporu yaparken sadece protein tozu kullandım ve fazla yumurta tükettim bunun yanında creatin bile kullanmadım. Benim size tavsiyem vücudunuzun bir dengesi olduğunu sakın unutmayın ve bu dengenin kişiden kişiye değiştiğini de.. Ben bu hastalığa yakalanmış ve çoğunuzun büyüğü olarak söylüyorum ki sakın doğal ve dengeli beslenme olayından vazgeçmeyin. Olmuyor gelişemiyorum diye birşey yok kesinlikle, sabırlı olmadıktan sonra hayatta sadece vg değil hiçbir işi başaramazsınız.
Şimdi bana şiddetle karşı çıkacak olan arkadaşlar olacaktır ama bu tavsiye edilen vücut ağırlığınızın gramaj olarak 2 katı protein almalısınız iddiaları var ya hepsi yalan ve supplement piyasasının karlarını arttırmaya yönelik şartlamalarıdır. Başta da söylediğim gibi her bireyin protein sentezleme oranı farklıdır. Bazı arkadaşlarımız günde sadece bir yuymurta bile sentezleyebilir bu sizin gelişiminizi etkiliyecek olan ana unsurdur ama bu durum arkadaşımızın gelişemeyeceği anlamına gelmez.. süre uzar fakat etkili antrenman teknikleri ve yeterli beslenme ile istediği ölçülere sahip olabilir diye düşünüyorum. Bu arada sakın alınan fazla protein dışkı ile atılır bir zararı yoktur cinsinden düşünmeyin. Fazla alınan protein böbrekleriniz tarafından atılamadığı seviyede ürik asit oluşumuna bu da bende olan gut hastalığı başta olmak üzere başka hastalıklara da yol açabiliyor.
Denge hayattaki en önemli unsurdur gerisi bilimsel görünen ama metobolizmanız içinde neler olduğunu asla bilemeyeceğiniz çok dizi kimyasal aksiyonlardır. İnternet içindeki bilgi kirliliğini bir tarafa bırakarak doğal yollaradan beslenip sabırlı ve disiplinli vg yapmanızı şiddetle tavsiye ederim.