Firinda somon baliği

Arkadaşalar öncelikle protein bakımından ve kaliteli yağ bakımından somon balığının size tarifine vereceğim;

Malzemeler ;
1-Dilim somon balığı
2-tane karabiber
3-kekik
4-soğan
5-limon
6-Aalüminyum folyo kağıdı

Hazırlanışı;
Somon balığının her iki trafına karabiber ve kekikle buluyosunuz isterseniz az bişey tuzla ekleyin (tavsiye etmiyorum) ve alüminyum folyo kağıdının üzerine balığı koyalım balığın üzerine soğanları halka halka limonuda halka halka doğrayıp ilk önce soğanları balığın üstüne soğanların üstünede limonları koyun ve alüminyum folyo ile üzerini iyice kapayın önceden 200 derecede ısıtılmış fırına verin 35-40 dakika sonra servise hazırdır (aynısını fırın poşetinde de yapabilirsiniz)size bir kaç kare fotoğraf koyuyorum işinize yarar bu arada fırın poşetinde yanına patates koyabilirsiniz (bu arada türkiyede somon balıklarının zamanıda yaz ayı pek iyi değil alırken tazeliğine dikkat edin)
 

Eklentiler

  • IMG511.jpg
    IMG511.jpg
    157,9 KB · Görüntüleme: 571
  • IMG512.jpg
    IMG512.jpg
    90,8 KB · Görüntüleme: 570
  • IMG514.jpg
    IMG514.jpg
    95,6 KB · Görüntüleme: 590
Yanına salata yapıcaksanız kesinlikle bol naneli kıvırcıklı dometesli salata yapın resimdeki salatada nane yok ne dolapta kullanmıyınca çürümüş :)
 
2 3 ay önce norvec somonu yapmisdim(son yapisim)iyi pismedigi icin veya balikda bi problem oldugu icin zehirlendim ilk 2 gun cok kötuydum ne birsey yiyebiliyordum bide habire cikariyordum bu durum böle 4 gun kadar surdu ve 4 gunde tam 3.5 kilo vermisdim antrenmanlara bir basladim benchde 10 squatta 20 kilo gibi ucuk kayiplar yasamisdim onun icin bu norvec somonunu hatirladikca icim bi garip olur tavsiyem iyi pisirdiginizden emin olun ve iyi yerlerden alisveris yapin(ki ben isvecde yasamama ragmen böle biseyle karsilasdim, norvec- isvec arasi 3 saat tum baliklar tazedir genelde...)
 
Gerçekten deiklerine katılıyorum özellikle zaten yazımda iki cümle etmiştim buna benzer.
Ben balık yiyebiliyorum ama çokk yiyemiyorum bir oturuşta mesela bu norveç somonu yağlı balıktır aslında ve bana ağır geliyor palamutta öyle ama hamsi çok yiyebiliyorum yorumların için teşekkürler
 
somon candır. benim için tavuk kanadı ne ise hamsi de odur. Sadece lezzeti için yerim, protein diye bakmam.
 
Ben ankaraya gelmisken firsat bu firsat haftada 2 3 kez sakarya caddesinde hamsi-alabalik-palamut felan yiyorum cunku orda fazla cesit balik var ama cogu lezzetli degil(isvec)
 
Arkadaslar tvde profosorun teki bas bas bagiriyordu aluminyum folyo yuksek sicakliklarda cok tehlikeli oluyormus verdiğim tarifi firin posetinde yapmaniz daha iyi olacaktir tabi poset icinde bisey cikmazsa :)
 
Back
Yukarı