Fitness Body ve Kadınlar

Bussraa

Üye
Bu konu başlığını açarak derdimi paylaşmak istiyorum umarım geri dönüş yapacak bilgili sporcu arkadaşlar ya da hocalar vardırrr.
4 ay olacak
fitness body yapmaya baslayalı ciddi bir yag oranım ve kilo problemım var ve aralık 15 ten bu gune kadar agırlık antremanı ile 95.8 kılodan 79.3 kiloya düştüm hedefim 63 64 kılo olmak.
Spora başladıktan 2 ay sonra salondakı bır hoca bu sekılde calısırsan ve agırlık arttıırırsan kas yaparsın istediğin görüntüye ulaşamazsın dedi ve aklımı çok karıştırdı ki genel olarak biz kadınların aklını karıştıran en büyük problem bu kaslanacak mıyım? sizde çok iyi biliyorsunuz.
Ben çok araştırdım hatta buradaki bir forumda BAYANLAR KASLANMAKTAN KORKMAYIN başlıklı konuda baya detaylı inceleme yaptım yorumları okudum kendi yorumlarımı yazdım. İşin mantığını anladığımı kg arttırmaktan korkmamam gerektiğini devam etmem gerektiğini bu sekılde zaten belli bir kas oranının üzerine cıkmamın imkansız olduğu gibii geri dönüşlerle aklımdakı soru işaretlerini gidermiştim.
Biz kadınların doğal çalışmalar ile ne kadar ağırlık arttırırsak arttıralım erkekler gibi kas yapamayacagımızı biliyorum ve ben zaten yag yakmaya calıstıgım için almam gereken kcal degerinden cok daha azını alıyorum. Aç kalmadan un tuz şeker ekmek hamur işi kızartma vs herseyi bırakarak sağlıklı ogunler ara ogunler ve saglıklıı yaglarla bu işi yapıyorum. Almam gereken protein karbonhidrat miktarı kas yapmak için yetersiz diye düşünüyorum.
4 ay olacak bugun bacak antremanından sonra aynı hoca ne antremanı yapıyorsun sen dedi programımı söyledim. Ciddi bir program ve senin için çok ağır bu sekılde kaslanırsın ciddi agırlıklarla calısıyorsun program değiştirmelisin dedi. Erkek gibi çalışıyorsun bu şekilde olmaz dedi ve gerçekten çok etkileniyorum moralim bozuluyor. Evet leg presse 5 kg takıp kaslanacagımı sanan biri değilim 100 kg leg press 30 kg squat 50 kg ön bacak 38 kg arka bacak calısıyorum ve 5 set 12 tekrarlardayım bugunki bacak antremanımda gediğim nokta bu 4 ayda.
Çok hafif değil ama görüyorum ki yüzlerce kılo ile çalışan hatunlar almaları gereken suplementler ile bile çok zor kaslanıyorlar diye biliyorum.
Gercekten çok etkileniyorum moralim çok fazla bozuluyor sonucta bir emek ve sabır var ortada bu kadar hevesliyken hevesim kırılsın istemiyorum.
Hocanın beni uyardığı gibi kaslanacak kılo verdiğimde kas uzerndekı yagı cardıoya baslayıp daha da azalttıgımda görüntümde hala kabalık mı kalacak yani ?
O kadar cok takıntı halıne geldi ki bu benim için bana yardımcı olabilir misiniz ?
Yanlış ilerlediğim ne varsa düzeltir yaparım cunku isteyerek içimden gelerek ve müthiş bir istikrarla devam edıyorum spora.
Benim size vermem gereken bilgiler nelerse söylemeniz taktirde hepsini yazarım beni yönlendirebilecek ilgili arkadaşlar varsa çok sevinirim.

En agir sekilde calismaya devam bilgisiz insanlari dinleme
Gerçekten doğru yoldamıyım ? Onca cümle kurdum hiç bir şey sormadan düzeltmeye ihtiyaç duymadan tek bir cümle ile bunu söylemeniz cok olumlu benim için :))

Dogru yoldasin kimsenin motivasyonunu dusurmesine izin verme yaptigin isin hakkini ver onun dedigi sekilde calisirsan 1gr kas alamazsin olanida eritirsin diyette

Doğru yoldasınız, aynen devam. Makro takibinizle ilgili
bir göz atın, daha detaylı sorunuz olursa sayfamdan yazın elimden geldiğince yardımcı olurum.
Teşekkür ederim kanalınızı da takıbe aldım sayfanızı zaten takıp ediyorum. Maalesef bugunki antremanımın sonunda modum düştü moralim çok bozuldu kafam sürekli karışıyor motivasyonum etkılenıyor :([DOUBLEPOST=1488225498][/DOUBLEPOST]
Dogru yoldasin kimsenin motivasyonunu dusurmesine izin verme yaptigin isin hakkini ver onun dedigi sekilde calisirsan 1gr kas alamazsin olanida eritirsin diyette
Şuan kilolu oldugum için görüntümde tabıkı bi zarafet ıncelık yok evet kas kütlemi koruyorum hatta üzerine koyuyorum bunu hıssedıyorum ama cardioya baslayıp yag yaktıgımda cok iyi bir görüntü elde edeceğimi düşünüyorum.. Ancak o bana resmen yag yak hafıf kg calıs fazla tekrar yap diyor.. Sarkmaların önüne gecmem mümkünn olmaz sanki o şekilde zaten kaslanmak için besin degerlerim çok düşük bi takviyede kullanmıyorum kafamı bulandırdı cok :(

Kilo vermek için ağırlık çalışmaya devam, kardiyoya başlamanıza gerek yok, kardiyo aerobik kapasite ve kalp dolaşım sağlığı için faydalı ve gerekli ama daha fazla kilo vermek için kardiyo yapmanıza gerek yok. Beslenmenizi yola koyarsanız çok hızlı çok iyi sonuç alırsınız.
Salondaki hocanın önerisinin bilimsel bir dayanağı yok bu yüzden kafanı karıştıracağı bir durum da yok.

Çok teşekkür ederim ben kapasıtenın üzerinde bi bayan olduğum düşünüyorum ve bu konuda dogru bılgı ne ıse ulaşmaktan araştırıp uygulamaktan denemekten hiç vazgeçmedim.
Bu arada makro takibi ile ilgili videonuzu izledim. ben gün sonu herşeyi internette olan sayaçlarla topluyordum ama telefonda tutmak daha mantıklı geldi.
Biraz bahsedeyim bu antremanları yaparken nası beslendiğimden ;

Sabahları 3 yumurta 4 kaşık yulaf ezmesi soguk süt 1 kayısı kurusu 1 tatlı kaşığı kuru üzüm ile kahvaltımı yapıyorum. Bazen bir muz yada bir elma koyaraka değişiklik yapıyorum.

Ara ogunumde 5 badem bir fincan şekersiz turk kahvesi 1 avuç beyaz leblebi tuketiyorum.
Veya bir kupa yeşil çay 2 ceviz 1 incir
Kivi greyfurt muz elma gibi meyveler
Ara ogunlerımde bunlardan birini yapıyorum
yemeklere gelince günde 3 ana ogun yapıyorum bulgur pilavı kepekli makarna tavuk balık kuru baklıyatlar sebzeler salatalar yogurt gibi besinleri belli ölçeklerle tuketiyorum.
Orneğin 3 tepeleme yemek kaşığı bulgur pilavı 3 parca tavuk gogusu 1 porsiyon salata gibi.
Kızartma hamur işi ekmek şeker zaten kesinlikle yok. Spora gitme saatime göre ögünlerimi her gün düzenliyorum.
Bunun yanı sıra gunluk en az 3 lıtre su almaya gayret gosteriyorum.

Daha fazla detaya girmeden günlük 1900 alınabilecek kcal degerimi 1250 1350 kcal olarak alıyorum.

Umarım dahada hevesle arastırır öğrenir bilgilenirim elimden geldiğince dogruyu bulmaya çalışıyorum :)[DOUBLEPOST=1488226758][/DOUBLEPOST]
Bu sekılde ne kadar agırlık arttırırsam arttırayım kılo vermeye devam ettikce ince gorunecegımı dusunuyorum :) Aksi taktirde agırlık olmadan nası fit olunur aklım ermiyor sonucta 50 kglık bırı degılımkı 95 kılo gibi ciddi bi rakamla basladım spora

Hic birsey olmaz.steroid kullanmadigin,erkeklik hormonu vurmadigin surece ebru salliyi gecemezsin dogal olarak,oyle dusun.istedigin kadar agir calis,bu isleri girdigin kilolar degil hormonlar belirler.

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Hic birsey olmaz.steroid kullanmadigin,erkeklik hormonu vurmadigin surece ebru salliyi gecemezsin dogal olarak,oyle dusun.istedigin kadar agir calis,bu isleri girdigin kilolar degil hormonlar belirler.

SM-T530 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Teşekkür ederim hepinizin yorumu benim için değerli cünkü en dogru bilgiyi nası edinirsem o sekılde baskalarınada faydam dokunsun ısterım cunku kadınlar gerçekten bu konuda cok yetersiz bilgiye sahip..

Yukarıdaki arkadaş çok iyi belirtmiş, hormon vurmadigin sürece hiçbir problem olmaz. Çok yüksek ağırlık çalışanlarda bile kaba vücut oluşmuyor çünkü kuvvet ve kas miktarı ilişkili olsa da aynı şeyler değil. Düzenli devam ederseniz istediğiniz sonuca varacaksiniz.

Yukarıdaki arkadaş çok iyi belirtmiş, hormon vurmadigin sürece hiçbir problem olmaz. Çok yüksek ağırlık çalışanlarda bile kaba vücut oluşmuyor çünkü kuvvet ve kas miktarı ilişkili olsa da aynı şeyler değil. Düzenli devam ederseniz istediğiniz sonuca varacaksiniz.

Teşekkür ederim evet sayenizde bildiklerimi bir kez daha pekiştirdim ve içim çok rahat kafamda aynı sekılde rahatladı :)

Back
Yukarı