fitness için eve alınacak aletler?

ben de salonu bırakmak zorunda kaldım.hem uzak, hem çok ilgisiz bir hoca, hem de gidecek zaman bulamadım. ben de diyorum ki eve alayım aletleri.ustalara sormak istedim neler alayım diye. benim için öncelik karın ve göğüs bölgesi.neler almam gerekiyor?

Dumbell seti, düz bar , barfiks demiri, mekik sehpası ki göğüs çalışırken de kullanırsın.Basit şekilde başlangıçiçin bunlar yeterli gelir.

bisiklet, ayarlanabilir bench sehpası,bar ve ağırlık disklerinin yanında ayarlanabilir 1 çift dambıl,duvara monte edilebilen barfiks demiri. tüm bunlar çalışman için yeterli ekipmanlardır.

arkadaşlar aletleri aldım çalışıyorum ama bi bench alamadım. ayarlanabilir mi değil mi kontrol edemediğim için alamadım. eğer bildiğiniz bir marka falan varsa tavsiye alayım lütfen. bir de cardio yapamıyorum malesef. işten geldikten sonra yemek yiyorum sonra üzerinden zaman geçsin de koşayım derken oldukça geç oluyor. bu sebeple eve koşu bandı almayı düşünüyorum ve indirimli bir ürün buldum. rica etsem değerlendirir misiniz?

http://www.hepsiburada.com/Liste/altis-sd-5000-masajmekikdambiltwister-fonksiyonlu-25-hp-motorlu-kosu-bandi-55cm-pilates-topu-bay-ve-bayan-semsiye-hediyeli/ProductDetails.aspx?productId=sporaltissd5000&categoryId=19249

peki linkteki koşu bandı için ne diyorsunuz?

maksimum hızı yetersiz buldum. iyi bir düzeye gelince interval cardio vs. gibi güzel denemeler yapacaksınız. Onlar için yetersiz bir hız olarak düşünüyorum. maksimum hızı en az 18 olmalı ki 14 ile gönül rahatlığıyla çalışın.

Taşıma kapasitesi ise o koşu bandının dayanıklılığını gösterecektir. Sonuçta güm güm zıplayarak koştuğunuz ya da depar attığınız zamanlar gelecek.

Bir de üst tutamaç kısımları ağır ve sağlam olmalı. Spor salonlarındaki gibi. İnternette bir video görmüştüm adam depar atarken hafif dengesini kaybedince tutamaçlara elini koyuyor ve tutamaçlar kırıldığı gibi pata küte düşüyordu.

Direkt hız tuşları olması güzel tek tek arttırmakla uğraşmayıp direk hız değiştirme önemli bir özelliktir.

Nabız ölçme vs. onları hiç kaale almayın belil bir süre sonra bozukluyor. Zaten belirli bir süre sonra da nasıl koşarsanız nabzınız ne oluyor onu elinizle kendiniz bile takip eder hale gelebilirsiniz.

Zemin türü yazılmış ama o konuda hiç bilgim yok. Ayağın kaymasını minimumda tutacak bir yüzey olmalı.

Bir de şu önerim olacak. Koşu bandına kesinlikle netten bakmayın. Spor mağazaları avmler vs. oradan bakın. Hatta marka marka araştırma yapın ve katalogla fiyat isteyin firmalardan.

Ben de cardio için tercihimi koşu bandı değil eliptik bisikletten yana kullanırdım.

Birinci nedeni koşu bandında koşmak eliptik bisiklette çalışmaktan daha gürültülüdür. Sabah erken vakitte bir apartman dairesinde etrafı rahatsız etmeden koşu bandını kullanmanın pek imkanı yoktur.

İkinci nedeni eliptik bisiklet koşu bandına göre daha uygun fiyatlıdır. Şöyle güzel kaliteli bir koşu bandı epey tuzluya mal olur. Kaliteli bir koşu bandı almakta fayda vardır farkı kullananlar bilir fiyatı uygun diye alınan ürünler genelde istenen performansı vermazker. Halbuki ortalama bir eliptik bisiklet gayet makul fiyata alınabilir.

Aslında en güzeli uygun mekan varsa çıkıp düz koşu yapmaktır çünkü bu tür aletler bir heves alınıyor ama o heves genelde çok kısa sürede bitiyor.

eliptik ile interval yapılabiliyor mu? benim yoğun bi şekilde cardio yapmam lazım. özellikle göbeğimdeki yağlanmalar için.

Back
Yukarı