Fitness Yaparken, Esnekliğimizi Kaybetmemek İçin Ne Yapmak Lazım ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rambo45
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Selamlar. Esnekliğimi arttırmak için bir yandan fitness'a giderken bir yandan da evde esneklik hareketleri yapmayı planlıyorum. Sorularım şunlar olucak:
1-)Fitness'ta ek ağırlık veya makine ile çalışırsam esnekliğimi kaybeder miyim ?
2-)Eğer kaybedersem esneklik hareketlerini fitness ile birlikte yapabilir miyim ? Ve yapabilirsem hangi sürede yapmalıyım ? Antrenmandan önce mi yoksa antrenmandan sonra mı ?

kas kütlen artarsa esnekliğin azalır fitness yapmışsın yüzmüşsün powerliftingmiş cartmış curtmuş önemli değil kas kütlen artarsa esnekliğin azalır o yüzden esneklik çalışman lazım antremandan önce statik antremandan sonra dinamik esne

kas kütlen artarsa esnekliğin azalır fitness yapmışsın yüzmüşsün powerliftingmiş cartmış curtmuş önemli değil kas kütlen artarsa esnekliğin azalır o yüzden esneklik çalışman lazım antremandan önce statik antremandan sonra dinamik esne
Peki antrenmandan önce ve antrenmandan sonra da esneklik hareketleri çalışsam, kas kütlem arttığı için yinede esnekliğim azalır mı ? Birde esneklik hareketlerinin statik veya dinamik olduğunu nasıl anlarım ?

Peki antrenmandan önce ve antrenmandan sonra da esneklik hareketleri çalışsam, kas kütlem arttığı için yinede esnekliğim azalır mı ? Birde esneklik hareketlerinin statik veya dinamik olduğunu nasıl anlarım ?
hem esnek hemde kaslı olabilirsin düzenli çalışırsan statik ve dinamik esnetmeyi google a yaz araştır

Esnekliğin kas kutlesi ile alakası yok.
bizim salonda 40 yasinda kolu 45cm bbci adam amuda kalkiyor,taklalar atiyor.

ip atlamak,koşu,bacak acma,esneme vb. hareketlerden olusan bir program olusturup haftada 1-2 gun calisabilirsin.

Çalışırsan esneklik sağlayabilir veya koruyabilirsin. Şahsen ben kalas gibiyim önceden de böyleydim bende istiyorum yönelmek ama hiç çaba harcamadım umarım sen başarırsın :D

Esnekliğin kas kutlesi ile alakası yok.
bizim salonda 40 yasinda kolu 45cm bbci adam amuda kalkiyor,taklalar atiyor.

ip atlamak,koşu,bacak acma,esneme vb. hareketlerden olusan bir program olusturup haftada 1-2 gun calisabilirsin.
bilgin yoksa yorum yazma kas kütlesinin artması esnekliği azaltır hem kaslı hem esnek olunamaz diye bir şey yok kolunun 45 cm olmasıda bir anlama gelmez önemli olan define 45 cm kol olması yoksa spor yapmayıp 80 cm kolu olan bir sürü insan var https://www.agirsaglam.com/esneklik-ve-mobilite-nedir/ buda makale kaslanmak esnekliği azaltır ama hem kaslı hem esnek olabilirsin düzenli çalışırsan

bilgin yoksa yorum yazma kas kütlesinin artması esnekliği azaltır hem kaslı hem esnek olunamaz diye bir şey yok kolunun 45 cm olmasıda bir anlama gelmez önemli olan define 45 cm kol olması yoksa spor yapmayıp 80 cm kolu olan bir sürü insan var https://www.agirsaglam.com/esneklik-ve-mobilite-nedir/ buda makale kaslanmak esnekliği azaltır ama hem kaslı hem esnek olabilirsin düzenli çalışırsan
seni ciddiye alamiyorum,kendinle çelişiyor ve sallayıp duruyorsun.

"spor yapmayıp 80 cm kolu olan bir sürü insan var "
bu bile seni kaale almamaya yetti.

"önemli olan define 45 cm kol olması "
bu dediginle benim dedigim sey zaten ayni.yag oraninin az olmasi gerek desen sorun yok zaten.

lütfen boş konuşup,amator siteleri kaynak gösterme!
Buradan bilimsel araştirmalarin tr cevirisini okuyabilirsin; http://centralpointfitness.com.tr/agirlik-calismak-esnekligi-azaltir-mi/

seni ciddiye alamiyorum,kendinle çelişiyor ve sallayıp duruyorsun.

"spor yapmayıp 80 cm kolu olan bir sürü insan var "
bu bile seni kaale almamaya yetti.

"önemli olan define 45 cm kol olması "
bu dediginle benim dedigim sey zaten ayni.yag oraninin az olmasi gerek desen sorun yok zaten.

lütfen boş konuşup,amator siteleri kaynak gösterme!
Buradan bilimsel araştirmalarin tr cevirisini okuyabilirsin; http://centralpointfitness.com.tr/agirlik-calismak-esnekligi-azaltir-mi/
al bak bakalım spor yapmayıp 80 cm kolu olan var mı yok mu[DOUBLEPOST=1516358262][/DOUBLEPOST]

Alın size kaslı ve esnek adamlar
kaslı ve esnek olunmaz demedim kaslanmak esnekliği azaltır yoksa tekvandocular kaslı olurlardı

Back
Yukarı