Valla öğrenci olup hem okula gidip hem part time işte çalışıp hem spora giden adam görmedim değil.
eğer günde 8 saat çalışan biriyse gelmemekte haklı olabilir onun kendi tercihidir sonuçta 4-5 saati var onuda evinde geçirmek isteyebilir. fakat öğrenciyse tamamen bahanedir, istersen 3 üniversite oku yine bahanedir. bırakın oda gelmesin, zaten gelse max 3 ay devamlılık sağlar program yazmakla falan uğraşmaya değmez.
Öğrenci olması duruma göre bahane değildir. Tıp,Hukuk,Mühendislik(Hadi orta zorlukta olsun sınavlar)'te yüksek ortalama(80+) yapmayı geçtim diğer bölümlerde bile bu iş son güne bırakmayla olmaz günlük gerçekten baya bir çalışması gerekir, üniversite derslerine çalışırken zorluk toplam bilginin fazlalığı değil bunların ders ders konu konu kategorize ederek ezberlemek.
Hele hele "3 üniversite" mübalağanızın gerçekten saçma olduğunu düşünüyorum 3 bölümde 2.0-2.5+ ortalama yapmak için günü gününe iyi bir şekilde çalışmak lazım.(Açıköğretimde durum farklı olabilir bilmiyorum, çünkü genel olarak aldığım duyum örgüne göre kolay olduğu)
Bunun dışında,
İsteyen insan her türlü vakit ayırır diyebilirim ancak AYIRMIYORSA TEMBEL'dir gibi bir benzetme yanlıştır, her insanın öncelikleri farklıdır.
@Selimhoca
Hocam size gelince:
İlk olarak işini hakkıyla yapan her öğretmene saygım sonsuzdur(İster para alsın ister almasın)
Hocam ilk olarak öğrencilerin neden fitness salonuna geldiklerini öğrenin yani amaçları nedir ? Eğer estetik bir vücut elde etmekse(tabi fitness mankenleri gibi değil önce bunu öğretmek gerek

) bu sporun gerektirdiklerini yerine getirdiklerinde o vücuda erişebileceklerini empoze edin. Ha öğrenci "vücudumu biraz diri tutayım öyle üçgen bir vücut karın kasları gözüksün falan istemem" derse bu kişi zaten hedefine ulaşmışsa daha da çabalamayacaktır.
İkinci olarak müdahale etmeden salondaki tavırlarını gözlemleyin, bazı arkadaşlar çok zayıf oldukları için veya çok şişman oldukları için salondaki diğer insanlardan utanabiliyor(bazılarında da karakteristik olarak böyle) bu durumu tespit ederseniz öğrenciye özgüven vermelisiniz(yukarıda yazdığım gibi iyi bir vücuda sahip olmanın disiplinli olunursa mümkün olduğundan bahsedin)
Üçüncü olarak ise öğrenciye, antrenman hacminin fazla gelip gelmediği sorun eğer antrenman hacmi öğrenciye çok yüksek geliyorsa biraz düşürün çünkü hiç gelmemek daha kötü. Her insanın günlük yaşadığı olaylar farklı kimisinin çok stresli bir hayatı oluyor haliyle antrenmanda belli bir hacmin üstüne çıkınca bıkıyor.
Bazı insanlar dışarıdan gül gibi görünür ama içleri harap haldedir, buna maddi sıkıntılar, ailevi problemler, son zamanlarda yaşadığı bir olay sebep olabiliyor.(Ve inanın çok yakın arkadaşı değilseniz bu konuda bir bilginiz olmuyor)
Ha bir insan tipide vardır: Salona geldiğinde dünyayı skt*r eder sadece sporuna odaklanır ve sporunu yapmaktan zevk alır. Bu tip kişiyi de gerekli antrenman hacmini sonuna kadar vereceksiniz son setlerinde gazlayacaksınız.
Tabi bunları özel fitness antrenörü olduğunuzu kabul ederek yazdım. Bir salonda çok fazla kişiden sorumluysanız yapabildiğiniz kadarını yapın.