herkese selam..
arkadaşlar benim kolumda ve göğsümün omuzla birleşen yerinde büyük deri çatlakları oluştu
, doktora gittim ve tedaviye başladım.. doktorun verdiği krem cildimi soyuyor ve kurutuyor... ben uzun süredir çatlaklarda açılma olmasın diye hareketleri yarım yapıyorum hatta bi çok hareketi programımdan çıkardım da ( dumbbell fly, lat çekiş,pull over...) ..çünkü ne kadar hafif girsem de yırtılmaya devam etti,çok da iyi ısınmama ve e vitaminli kremi falan hergün sürmeme rağmen...yani ne kadar dikkat etsem de bi şekilde yırtılıyor kilo aldıgım da yok, sanırım derimin çok ince olmasından kaynaklanıyor
neyse acaba hareketleri yarım yaparak, (mesela bench press i yarım basarak ) ve beslenmeme dikkat ederek formumu koruyabilir miyim?bench açış falan yapamıyorum korkudan, sırt kanat hareketlerini giremiyorum,biceps çalışamıyorm çünkü çekiş harekerleri kolumdaki çatlakları daha da açıyor hafif girsem de (üstüne şu an cildim doktorun verdiği krem sayesinde baya kuruyor, çatlakların büyüme riski daha fazla
şu an yaptıgım hareketler şunlar sadece göğüs için bench press üst göğüs press (yarım yarım)
omuz için omuz press, yana açış, arka omuz yana açış... biceps ve sırt çalışamıyorm dediğim gibi
programa ilaveleriniz olursa da sevinirim (çatlakları büyütmeyecek hareketler)
arkadaşlar benim kolumda ve göğsümün omuzla birleşen yerinde büyük deri çatlakları oluştu

neyse acaba hareketleri yarım yaparak, (mesela bench press i yarım basarak ) ve beslenmeme dikkat ederek formumu koruyabilir miyim?bench açış falan yapamıyorum korkudan, sırt kanat hareketlerini giremiyorum,biceps çalışamıyorm çünkü çekiş harekerleri kolumdaki çatlakları daha da açıyor hafif girsem de (üstüne şu an cildim doktorun verdiği krem sayesinde baya kuruyor, çatlakların büyüme riski daha fazla

şu an yaptıgım hareketler şunlar sadece göğüs için bench press üst göğüs press (yarım yarım)
omuz için omuz press, yana açış, arka omuz yana açış... biceps ve sırt çalışamıyorm dediğim gibi
programa ilaveleriniz olursa da sevinirim (çatlakları büyütmeyecek hareketler)