Değerli Üyemiz
Başlık açmadan önce fotoğraf ekleme kurallarını okumayı unutmayınız!
Unutmayın ki; ancak usulüne uygun eklenen fotoğraflarla ve kendiniz hakkında vereceğiniz detaylı bilgilerle
sağlıklı yorumlar alabilirsiniz. Kurallara uygun açılmış bir başlık çok daha fazla üyenin başlığınızı okumasını ve
yorumlamasını sağlayacaktır.
Fotoğraf ekleme kurallarını okumak için lütfen tıklayınız!
Forum düzenine katkınız ve anlayışınız için teşekkür ederiz.
Saygılarımızla
BodyForumTR Ekibi
cok teşekkür ederiz.ektomorfuz değilmi ? güzel kilo almışsın amacımız kütle almak ama cok zorgüzel yazaten spora başlamadanda karın kaslarınız belli oluyordur. Tabi kollarınıza felan bakarsanız kas kütleniz çok az. Benimde öyleydi ektomorf olunca zayıfsın felan ama vücut hatları belirgin diye motive oluyosun tabi
yinede ben kilo almaya baktım 3 ay önce 55-60 kgdım. şimdi 70 oldum
kolda felan baya gelişme var. Yağ oranım tabi doğal olarak arttı
karın kaslarım yavaş yavaş derinliklere gidiyor
ama sorun değil bi 5-10 kg daha alıp definasyona başliyacağım
sizede tavsiyem kilo almaya çalışın (düzenli, dengeli bir şekilde.) Kas kütleniz arttıkça daha iyi gözükceksiniz emin olun
![]()
Vücut tipi evet direkt olarak bencede yok. Ancak kemik yapısı kimi insanlarda farklı olabilir. Bu tartı ve aynaya değişik şekillerde yansıyabilir. Ancak dediğim gibi her zayıf görünen birine ekto deyip kategorize edemeyiz. Bende zayıf biriydim örneğin, spora başladığım arkadaş ise mezo diye tabir edilen tipe sahipti, aynı programları yapmamız ve neredeyse aynı beslenmemize rağmen kısa zamanda ondan öne geçtim (Kas kütlesi olarak, yüzde ile ve görünende).Vücut tipi diye bir şey var mı ki? Bu konu defalarca tartışıldıVücut tipi diye bir şey yok, siz bulkunuza devam edin takılmayın böyle şeylere..
Evet bende onu kastediyorum, kemik yapısı, hormon değerleri, kas anatomisi vs. gibi genetik faktörler vardır elbette ancak zayıf olana şak yapıştır ekto, hafif göbek hafif kaslıysa yapıştır mezoyu, şişko olana da pat endomorf yani durum bundan ibaret olunca bizde böyle bişeyin olmadığını anlatmaya çalışıyoruzVücut tipi evet direkt olarak bencede yok. Ancak kemik yapısı kimi insanlarda farklı olabilir. Bu tartı ve aynaya değişik şekillerde yansıyabilir. Ancak dediğim gibi her zayıf görünen birine ekto deyip kategorize edemeyiz. Bende zayıf biriydim örneğin, spora başladığım arkadaş ise mezo diye tabir edilen tipe sahipti, aynı programları yapmamız ve neredeyse aynı beslenmemize rağmen kısa zamanda ondan öne geçtim (Kas kütlesi olarak, yüzde ile ve görünende).
Üstteki yazılarda haklılık payı varcok teşekkür ederiz.ektomorfuz değilmi ? güzel kilo almışsın amacımız kütle almak ama cok zorbalık yağı nasıl bu arada belki bir bilginiz vardır işe yararmı
espiri falanmı yoksa ciddimi buçiroz denilen vücut tipi
Zayif demekespiri falanmı yoksa ciddimi buciddiyse o nedir
anladım abi saolZayif demek![]()