Fotoğraflı Fıstık Ezmesi Tarifi

antikky

Üye
Markette satılan fıstık ezmelerinin içerisinde ki E ile başlayan tonla katkı maddesinden çekindiğim için evde bunu nasıl yapabileceğimi düşündüm yaptım ve inanılmaz güzel oldu.

Yaparken fotoğraflar çektim ki daha anlaşılır olsun.

Ben ,

Yarım kilo antep fıstığı
5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı zeytinyağı kullandım.

Haftada 3-4 kere sabahları kardiyo yaptığım için şeker konusun da sıkıntı çekmiyorum ancak tadına bakarak siz daha az şeker koyabilirsiniz.Ben ayrıca gün içersin de çay ve kahveme de şeker kullanmıyorum o yüzden buna rahat rahat şeker koydum.

Tadı markette satılan fıstık ezmesi ile birebir aynı tadta oldu.

Tavsiye ederim.

Şimdi gelelim nasıl yapılıyor;

Önce fıstıkları ayıklıyoruz,burası biraz zahmetli,tek tek ayıklamak biraz zaman alıyor:)

75191929.jpg

Kabuklara dikkat:

17131123.jpg

Ayıklanmış fıstıklarımızı rondoda toz olana kadar çekiyoruz.Rondo yoksa direk havan da kullanabilirsiniz.Ben onu da denedim.Sorun yok.

57924122.jpg

İçersine yağı ve şekeri'de koyarak havanın içine alıyoruz,macun kıvamına getirmek için ovuyoruz.ov babam ov bi 2-3 dk ovuyoruz.
37309089.jpg

Son hali,afiyet olsun:)

73833160.jpg
37914459.jpg

Bir ara Hepota diye bir marka vardı Güneydoğubirlik in ürettiği, hayatımda yediğim en lezzetli şeylerden biriydi ve katkı maddesi ve yağ türevi şeyler yoktu. Ne yazık ki artık yok ama bu da çok başarılı bir çalışma olmuş.

Tat olarak fındık ve yerfıstığı ezmesinden çok daha güzel ama biraz maliyetli olacaktır. İçine biraz da vanilya konabilir tat açısından.

5 tatlı kaşığı şeker bana çok geldi :D

Toz şeker yerine bal ile denesek en azından daha sağlıklı.

ben yer fıstığı ve pekmez ile yapıyorum. Zeytinyağı yerine susam yağı(tahinin üzerinde biriken yağı alarak temin edebilirsiniz) kullanıyorum. Yağ kullanmazsanız zamanla katılaşır aklınızda olsun. Tarif aynı miktarları göz kararı yapıyorum. Afiyet olsun.

Back
Yukarı