antikky
Üye
Markette satılan fıstık ezmelerinin içerisinde ki E ile başlayan tonla katkı maddesinden çekindiğim için evde bunu nasıl yapabileceğimi düşündüm yaptım ve inanılmaz güzel oldu.
Yaparken fotoğraflar çektim ki daha anlaşılır olsun.
Ben ,
Yarım kilo antep fıstığı
5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı zeytinyağı kullandım.
Haftada 3-4 kere sabahları kardiyo yaptığım için şeker konusun da sıkıntı çekmiyorum ancak tadına bakarak siz daha az şeker koyabilirsiniz.Ben ayrıca gün içersin de çay ve kahveme de şeker kullanmıyorum o yüzden buna rahat rahat şeker koydum.
Tadı markette satılan fıstık ezmesi ile birebir aynı tadta oldu.
Tavsiye ederim.
Şimdi gelelim nasıl yapılıyor;
Önce fıstıkları ayıklıyoruz,burası biraz zahmetli,tek tek ayıklamak biraz zaman alıyor
Kabuklara dikkat:
Ayıklanmış fıstıklarımızı rondoda toz olana kadar çekiyoruz.Rondo yoksa direk havan da kullanabilirsiniz.Ben onu da denedim.Sorun yok.
İçersine yağı ve şekeri'de koyarak havanın içine alıyoruz,macun kıvamına getirmek için ovuyoruz.ov babam ov bi 2-3 dk ovuyoruz.
Son hali,afiyet olsun
Yaparken fotoğraflar çektim ki daha anlaşılır olsun.
Ben ,
Yarım kilo antep fıstığı
5 tatlı kaşığı şeker
1.5 tatlı kaşığı zeytinyağı kullandım.
Haftada 3-4 kere sabahları kardiyo yaptığım için şeker konusun da sıkıntı çekmiyorum ancak tadına bakarak siz daha az şeker koyabilirsiniz.Ben ayrıca gün içersin de çay ve kahveme de şeker kullanmıyorum o yüzden buna rahat rahat şeker koydum.
Tadı markette satılan fıstık ezmesi ile birebir aynı tadta oldu.
Tavsiye ederim.
Şimdi gelelim nasıl yapılıyor;
Önce fıstıkları ayıklıyoruz,burası biraz zahmetli,tek tek ayıklamak biraz zaman alıyor

Kabuklara dikkat:

Ayıklanmış fıstıklarımızı rondoda toz olana kadar çekiyoruz.Rondo yoksa direk havan da kullanabilirsiniz.Ben onu da denedim.Sorun yok.

İçersine yağı ve şekeri'de koyarak havanın içine alıyoruz,macun kıvamına getirmek için ovuyoruz.ov babam ov bi 2-3 dk ovuyoruz.

Son hali,afiyet olsun