FullBody Antreman Programlarında Çok Hareketin Avantaj/Dejavantajları

Merhaba arkadaşlar, FullBody antremanlarında herhangi bi bölge için girilen hareket sayısını artırıp set sayısını bölüştürmek daha yararlı olmaz mı?
Mesela Classic bi 5x5 programında Sırt için 5 Set Tek hareket olarak Bent Over Rows girmek yerine, 2 Set Bent Over Rows 2 Set Barfiks 1 Set Deadlift olarak 3 hareketle 5 sete tamamlamamızın compound effect'i daha fazla olmayacakmıdır?
Yada Omuz için 5 Set tek hareket OverHead Press yerine 3 hareket olarak 2 Set OverHead 2 Set Leteral Raise 1 Set Front Raise girmek tüm göğüs kaslarımızın aktivasyonunu artırmıyacakmıdır?[DOUBLEPOST=1573124860][/DOUBLEPOST]Önemli olan kas gurubunu uyardığımız set sayısı değilmi?
Çoğu kas grubu için ortalama 5 set uyarım ideal olarak görülürken; tek hareketle 5 set çalışmanın, 5 ayrı hareketle 1er set çalışmakla arasındaki farkı algılayamıyorum?
 
Son düzenleme:
Potaya 3luk noktasindan 5 kere ayni şekilde atış yapmanla 2 kere el hareketini biraz değiştirip 2 kere yarim adım yana kayip 1 kerede yaylanmani hafif degisik yapip atislarini yapmanla arada nasil bir fark varsa ayni fark var.
 
Potaya 3luk noktasindan 5 kere ayni şekilde atış yapmanla 2 kere el hareketini biraz değiştirip 2 kere yarim adım yana kayip 1 kerede yaylanmani hafif degisik yapip atislarini yapmanla arada nasil bir fark varsa ayni fark var.
Eğer kastettiginiz kaslarımızın hareketin formuna uyum sağlaması ise, çok hareketli bi programda kas hafızamızın egzersiz rutinine norolojik adaptesi daha uzun zaman alacaktır.
Buda kısa sürelerde egzersiz değişikliklerine gitmemize engel olur, ve aldığımız verimi ciddi oranda artırır.
 
Yeni başladıysan full body olabilir ama belirli bir seviye sonra split atmanı öneririm en az 6 ay
 
Yeni başladıysan full body olabilir ama belirli bir seviye sonra split atmanı öneririm en az 6 ay
Yeni başlamadım, spor geçmişim var fakat yabancı bi forumda bi araştırmadan bahsediyordu, araştırma fullbody antreman programı üzerinde test edilmiş fakat herçeşit çalışma progamı için bi netice.
2 gruba set ve tekrar sayıları yani volume aynı olacak şekilde, hareket sayılarında farklılığa giderek bi deney yapıyorlar.
1 grub sadece 5x5 row çalışırken, diğer gruba 2x5 row 2x5 pullup 1x5 deadlift çalıştırıyorlar. (aynı şekilde göğüs varyasyonuda var)
Kaldıki bakıldığı zaman çalıştırılan haraketlerin farklı bölgelere odaklı olmasına rağmen makalede tüm bölgelerde çok hareketin daha faydalı ve daha amaca yönelik olduğunu tespit ettiklerini yazmışlar.

Row hareketi Trapezius, Rhomboids bölgelerine odaklı,
Deadlft ve PullUp's ise Trapezius, Latissimus Dorsi, Erector spaine, Levator Scapulea

Yorumlardada salon sahiplerinin menfaatleri, salon hocalarının üşengeçliği gibi sebeplerden az hareket önerildiği gibi çeşitli yorumlar yazan kişilerde var.
Bilinenin aksine bi bilgi olduğu için, kafam karıştı, mantıklıda geldi aslında. Bi sonraki antremanımda çok hareket denemek istiyorum, buradaki bilgili tecrubeli arkadaşlarımıza da danışmak ve fikir alışverişi olması için yazdım, normalde forumu çok sık kullanan biri değilim.
 
Eğer yeni başlamadıysan, full body gereksizdir senin okuduğun makale de yeni başlayanlar üzeri yapılmış bir deney İleri ki zamanlarda gelişimin durur 1 sene altıysan gelişim sağlarsın ancak onun harici gereksizdir adeleye önem vericeksin kasa bir haraket ile sadece güç kazanırsın oda belirli bir zamandan sonra durucaktıe emin ol ya ileri seviye bir full body yap ama benim tavsiyem splitdir haftada en az 5 gün sert idman atıcaksın
 
Back
Yukarı