fullbody overhead press bench press aynı gün ?

fullbody yapıyorum overhead press omuz triceps ve üst göğsü çalıştırıyor bildiğiniz gibi bench pressde omuz triceps göğüs çalıştırıyor peki bu durumda bunlar ıaynı gün yapmak kötü olmazmı overhead press yapsam benchden verim alamıycam yeteri kadar bench yapsam ohpden verim alamıycam sizce bunları ayırmak daha mantıklı olmazmı mesela
pzts
overhad press squat pull up dips yada close grip bench
çarşamba
bench press squat pull up
cuma
overhad press squat pull up dips yada close grip bench
burda dips eklememin sebebi göğüs çalışmamış olucaz enazından dipsde göğüs çalışıyor sizce mantıklımıdır bence fullbodynin mantıgına uymuyor ve karışık siz ne düşünüyorsunuz

ve OVERHEAD PRESS YAPMAK BENCH PRESS SAYISINI ARTTIRIRMIŞ BUNUNHAKKINDA ÇOK MAKALELER VAR

Son düzenleme:
Fullbody dönemimde overhead ve bench aynı gündü hep. Once bench e girersem overhead çıkmıyordu ama önce overhead e girince bench te sıkıntı yaşamadım. Sıralama değişimi yada dönüşümlü olarak yapabilirsin. Asistan hareketleri de kafana göre eklemende sıkıntı yok. Yalnız senin programda barbell row u göremedim. O da önemli bir bileşik hareket.

Moto G (4) cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Bence bu biraz tartışmalı bir konu. Ben şahsen bir kası çalıştırdığım zaman etkileşimde olduğu kası da hazır çalışmışken iyice üstüne gidip tamamen yoruyorum. Ünlü programlarda ve ünlü vücut geliştirmecilerde de incline bench press yaptıktan sonra süper set olarak military press yapıldığını gördüm. Demem o ki seni zorluyorsa bölerek çalış ama zorlamıyorsa sorun edecek birşey yok zaten fullbody çalışırken temel hareketler serbest yapıldığı için küçük kas gruplarını ayrı çalışmadan her harekette çalışmış oluyorsun bu normal bir şey.

Fullbody dönemimde overhead ve bench aynı gündü hep. Once bench e girersem overhead çıkmıyordu ama önce overhead e girince bench te sıkıntı yaşamadım. Sıralama değişimi yada dönüşümlü olarak yapabilirsin. Asistan hareketleri de kafana göre eklemende sıkıntı yok. Yalnız senin programda barbell row u göremedim. O da önemli bir bileşik hareket.

programı kendime göre yazdım lordoz scapula winging kambur gibi duruş bozuklukları oldugundan barbell rowda zorlanıyorum barfiks sayım 0 negativ yapıyorum arttırmak için programda 4 hareket var ama bu 4 hareket bile çok ağır gleiyor

Hmm o zaman bilemem. Yanlış bilgilendirme olmasın

Hmm o zaman bilemem. Yanlış bilgilendirme olmasın

yok ondan değilde :D zaten fullbodynin amacı tüm vücudu efektif şekilde çalıstırmak herkes diyo ayırma bench pressi son hareket koyuyum olmazssa omuz çalışmak daha önemli omzum güçsüz çünkü zamanında çok göğüs çalıstım

Back
Yukarı