Doganbey8154
Üye
Beyler belli bir seviyeye geldikten sonra diyelim 3 yil oldu hala fullbody yapmak yetersizmi olur onun yerine her bolgeye 5 hareket tarzindami calismak gerekir ?
genel olarak belki doğrudurda 40 kg bench yapıp vücudu çok iyi olan tanıdıklarım varSene olarak değil kaldırdığın ağırlıklara bakmak gerek benxe. 7 8 sene spor yapıp novice kategoride insanlar var. Türkiye şartlarında normal de aslında. Mahalle aradi gymlerde herkes ilacla vücut yapınca progrrsif overload kimsenin umrunda değil. Olan ilaç kullanmayan adama oluyor olduğu yerde sayıyor
Neyse vücut ağırlığının 1.5-1.7 kati bench press kaldirabiliyorsan üst vücudun iyi bir durumdadir. Fullbody yerine klasik split değil de push pull legs upper lower body falan denenebilir.
vücut ağırlığını 8-10 tekrar yapmayan kötü durumdadır ve iyi değildir diye düşünüyorum benchde. görüntüsüde belli eder zaten.genel olarak belki doğrudurda 40 kg bench yapıp vücudu çok iyi olan tanıdıklarım var
görüntü işi farklı bir şey güç işi farklı bir şey benim babam hiç spor yapmıyor ama 100 kg benchle 10 tekrar rahat basar ben 70 le 8 tekrar yapıyorum mesela babam spor yapmamasına rağmen benden güçlü vücudu benden iyi mi ? değil güç farklı vücut farklıvücut ağırlığını 8-10 tekrar yapmayan kötü durumdadır ve iyi değildir diye düşünüyorum benchde. görüntüsüde belli eder zaten.