Göğüs gününde kaç kg ile çalışıyorsunuz ?

Yaş 30, boy 177, kilo 79 spora başlayalı 5 hafta oldu (yarın bitiyor 5). Göğüs günüm yok haftada 3 gün full body :) Bench press 55 kg 3*10 set. Aslında zorlasam 65,70 kaldıracağımı hissediyorum ama sakatlanma korkusu ve seti yarıda bırakmamak için güç denemesi henüz yapmadım. Her hafta her iki tarafa da 2.5 olacak şekilde 5kg artırmaya devam.

Barla 52.5 yapıyorsun dumbelle 28 yapıyorsun niye 14 sayıyorsun. Tek elindeki 14 ümü sayıyorsun sadece:) ( ayrica gayet normal bi durum)[DOUBLEPOST=1575569149][/DOUBLEPOST]
Tabiki gelişirsin. 50 kg ye gelmişsin zaten vucudun suan onu kabul ediyorsa onu yapıcan zaten vucut sana mesajı kendi veriyor agirlik arttir diye. Her ay veya 2 3 idmanda bir 2 kiloda olsa arttırın olayini biraz mantikli düşünmek lazim bu bir yere kadar boyle gider devamli boyle gitseydi 5 10 senelik sporcularin 500 kg falan basması gerekirdi. Yani her ay kilo articak diye birsey yok bunun cok farklı açıları var kilo artar tekrar duser veya ayni kilonla daha fazla tekrar çıkarmaya baslarsin.yani sen hakkini vererek calis zaten artacak .
Yok, 28 sayıyorum da 52,5 ile 28 biraz garip gelmişti, yarı yarıya nerdeyse, tek sebep denge mi yoksa dumbellda devreye giren başka kaslar da var mi diye düşündüm, geliştirmem gereken başka bölge? Hiç değilse biri 52,5 ise öteki de 40 civarı olmalı diye düşünmüştüm.

Yaş 30, boy 177, kilo 79 spora başlayalı 5 hafta oldu (yarın bitiyor 5). Göğüs günüm yok haftada 3 gün full body :) Bench press 55 kg 3*10 set. Aslında zorlasam 65,70 kaldıracağımı hissediyorum ama sakatlanma korkusu ve seti yarıda bırakmamak için güç denemesi henüz yapmadım. Her hafta her iki tarafa da 2.5 olacak şekilde 5kg artırmaya devam.
Hocam yaşlarımız kilolarımız boyumuz yaklaşık aynı, vücut tipiniz nedir acaba ? Ekto endo. 60-70 kilolar hayli zorluyor beni.

4,5 aydır sporla uğraşıyorum. İlk ay dışında her hafta Bench press yaptım. Başlangıcım 10+10+bardı. 3. aya kadar 20+20+bara çıktım ama o sıralarda ağırlığı arttıramıyordum. Sonra netten bp videoları izlemeye başladım. Başlama pozisyonu önemli baya. Kalçayı sıkarak sabitle, kürek kemikleri içe çek göğsü dışarı çıkar belinin altında az boşluk kalsın. Bu şekilde 20+20'den 1,5 ay sonunda dün 27,5+27,5 ile 4×8'i tamamladım ve göğsü net şekilde hissediyorum. Muhtemelen 1-2 hafta sonra 30+30 basarım. Bir de bu süreçte dips ve skull crushers ile tricepse de ağırlık verdim. Katkısı olmuştur. Kilom da 76-77.

2 haftadır 80kg giriyordum bugün sağ dirseğim ağırdı 2. setin 4. tekrarında ağırlık sakince üstüme düştü :) neyse tek başıma ağırlığı atıp 60kg ile antrenmana devam ettim.
Not:Bench press.

Hocam yaşlarımız kilolarımız boyumuz yaklaşık aynı, vücut tipiniz nedir acaba ? Ekto endo. 60-70 kilolar hayli zorluyor beni.
Hocam vücut tipim ekto diye biliyorum ama gövdem iyi durumda mesela göğüs omuzlar gayet normal, kollar ve bacaklar sıska hatta gövdeye göre cılız duruyor.
Bunun dışında dediğim gibi 55 kg 3 seti tamamlamakla birlikte 60-70 kg hiç denemedim.

En az 7-8 tekrar çıkarabildiğim ağırlık barla birlikte 80 kg. 90 kiloyada çıkarım ama tekrar sayım az oluyor ve kası hissedemiyorum durum böyle olunca drop ve süper setlere yöneliyorum faydasınıda görüyorum. Yaş 36 kilo 96 boy 190 cm

Dün 60 kg yaptım ağırlığı ve 3*10 set çıkardım.

Back
Yukarı