saratoga,bu hareket olmazsada olabilir, evet göğüs kafesini genişletebilir..BEN BU HAREKETİN GÖĞÜS KAFESİNİ GENİŞLETTİĞİNİ ÖĞRENDİM, GÖĞSÜ GELİŞTİRİRKEN BU HAREKET OLMAZSA OLMAZMI?bench_O
omzum da acı hissediyorum bu hareketi yaparken. o yüzden yapmıyorum. pullover temel hareketlerden değildir.
bu hareketin duruş bozukluğuna iyi geldiği söylenir doğru mu ?
omzum da acı hissediyorum bu hareketi yaparken. o yüzden yapmıyorum. pullover temel hareketlerden değildir.
gögüs kafesini genişletiyor denmiş 22 yaşındayım genede genişleme olur mu?? sternumun costalarla birleşme yerindeki kıkırdakları mı uyarıyor?? kemik gelişimi 18 den sonra çok azalıyor diye biliyorumda
Bu bence de açıklığa kavuşması gereken bir konu. Pullover ın göğüs kafesini genişlettiği söyleniyor. Ancak bu kemiksel bir genişleme mi?
20 yaş civarında kemiklerde ki tüm kalsifikasyonlar tamamlanıyor. Tabi sternum-kosta ilişkisi biraz farklı olabilir. Yinede benim görüşüm genişlemenin kassal olduğu. Çünkü bu hareket hem pectoral kasları hemde latları çalıştırıyor ve her ikisinin genişlemeside göğüs kafesinde genişlemiş gibi bir görüntü oluşturuyor. Tabi bu sadece tahmin. Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa memnun olurum.