Göğüs Programinda Pullover Zorunlumudur?

BEN BU HAREKETİN GÖĞÜS KAFESİNİ GENİŞLETTİĞİNİ ÖĞRENDİM, GÖĞSÜ GELİŞTİRİRKEN BU HAREKET OLMAZSA OLMAZMI?bench_O

BEN BU HAREKETİN GÖĞÜS KAFESİNİ GENİŞLETTİĞİNİ ÖĞRENDİM, GÖĞSÜ GELİŞTİRİRKEN BU HAREKET OLMAZSA OLMAZMI?bench_O
saratoga,bu hareket olmazsada olabilir, evet göğüs kafesini genişletebilir..
butterfly'da göğüs kafesini genişletebilir yada dips'te genişletebilir..
Bu genelde yapılan idman sistemine,zamana ve vücuda bakaraktan değerlendirilir..
Sonuç olarakta,olmazsa olmaz gibi düşünce yanlış olur, her hareketin yeri ve zamanı vardır,bunlar sistemli olarak kombine olurlar...

Son olarakta bahsettiğin hareket,cümlenin sonuna koyduğun hareketmi acaba?
Eğer buysa,(bench press) evet bu hareketin göğüs programında olması gereken, temel hareketlerin biridir...

Son düzenleme:
Lütfen, mesajları yazarken büyük harflerle yazmamaya özen gösterelim...

bu hareketi uzun süredir yapıyorum çok sevidğim bir harekettir gerçi başı sarkıtınca biraz ağrıtıyor ama tekrar o şekilde yapmaya başladım alışıyor gibiyim. gögüsü güzel bir şekilde sıkıştırıyorum çok faydasını gördüm josef inde dediği gibi olmazsa olmaz demek yanlış olur ama programına koymanı tavsiye ederim

omzum da acı hissediyorum bu hareketi yaparken. o yüzden yapmıyorum. pullover temel hareketlerden değildir.

omzum da acı hissediyorum bu hareketi yaparken. o yüzden yapmıyorum. pullover temel hareketlerden değildir.

Ploverde acı hissediyorsanız Anterior deltoidten geliyor yani ön omuzdan buda eğik sehba yada militariy presle bağlantılı plower ve press hareketlerini bir zaman yapmamanızı öneririm

Son düzenleme:
hiç sewmedigim ve faydasını gormedıgım bı hareket gıbı gelıyor bana..

bu hareketin duruş bozukluğuna iyi geldiği söylenir doğru mu ?

evet okuduğum bir forum sitesinde postur bozukluğuna iyi geldiğini anlatıyordu yazanlar aynen şöyle:

"Postur konusunda ıse tabıı kı duzeltır,senın bahsettıgın hareketın cok daha gelısmısını yapıyorsun burada,
dusunsene elınde bır agırlık var ve kambur sırtın one dogru omuzun tam tersı acıda agırlık ıle esnetılmesı soz konusu, ayrıca kurek kemıgının gunluk hayatta cok kullanmadıgımız butun baglantıları bu hareket sırasında esnıyor . "

pullover benim olmazsa olmaz hareketimdir çok severim çokta faydasını gördüm. ama sevmeyenler olabilir sonuçta herkes sevecek diye bir şey yok.

gögüs kafesini genişletiyor denmiş 22 yaşındayım genede genişleme olur mu?? sternumun costalarla birleşme yerindeki kıkırdakları mı uyarıyor?? kemik gelişimi 18 den sonra çok azalıyor diye biliyorumda

Vg ye başladığımda bendede yapıyordu ağrıyı yeniyim falan diye geçiştirdim bi süre sonra ağrı ortadan kalktı..bu hareketten sonra enseye press yapıyordum sağlam cıkmıyordu fakat bi süre sonra bunun kaybolduğunu farkettim :) saygılar

gögüs kafesini genişletiyor denmiş 22 yaşındayım genede genişleme olur mu?? sternumun costalarla birleşme yerindeki kıkırdakları mı uyarıyor?? kemik gelişimi 18 den sonra çok azalıyor diye biliyorumda

Bu bence de açıklığa kavuşması gereken bir konu. Pullover ın göğüs kafesini genişlettiği söyleniyor. Ancak bu kemiksel bir genişleme mi?
20 yaş civarında kemiklerde ki tüm kalsifikasyonlar tamamlanıyor. Tabi sternum-kosta ilişkisi biraz farklı olabilir. Yinede benim görüşüm genişlemenin kassal olduğu. Çünkü bu hareket hem pectoral kasları hemde latları çalıştırıyor ve her ikisinin genişlemeside göğüs kafesinde genişlemiş gibi bir görüntü oluşturuyor. Tabi bu sadece tahmin. Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa memnun olurum.

Bu bence de açıklığa kavuşması gereken bir konu. Pullover ın göğüs kafesini genişlettiği söyleniyor. Ancak bu kemiksel bir genişleme mi?
20 yaş civarında kemiklerde ki tüm kalsifikasyonlar tamamlanıyor. Tabi sternum-kosta ilişkisi biraz farklı olabilir. Yinede benim görüşüm genişlemenin kassal olduğu. Çünkü bu hareket hem pectoral kasları hemde latları çalıştırıyor ve her ikisinin genişlemeside göğüs kafesinde genişlemiş gibi bir görüntü oluşturuyor. Tabi bu sadece tahmin. Bu konuda kesin bilgisi olan arkadaşlar bizi aydınlatırsa memnun olurum.

bu genişleme eklemler bazında bildiğim kadarı ile..kaburga eklemleri hareketsizde olsa açıcı etkisi var diye biliyorum..

ayrıca pullover'ın aslında hedef bölgesinin kanat kasları olduğu konusunda temel bir fikir birliğine varıldığını duymuştum 2.kademe fitness kursuna katılan bir arkadaşımdan..kursta bu yönde bir fikir savunulmuş hocalar tarafından..

Back
Yukarı