Göğüs ve Omuz antrenmanı hakkında

Merhaba herkese baslıktaki antrenman programı hakkında bi kaç sorum olucak konuya hakim hocalarım arkadaslarım yardımcı olursa sevindirir..

Her pazartesi göğüs omuz programı yapıyorun alt göğüs bölgem üst göğüse göre biraz fazla hacimli oldugu için üst göğüs agırlıklı calısıyorum

Göğüs
incline dumbell press 12-12-10-8-6
Dumbell veya cable fly 12-12-12
Dumbell pullover 12-12-12

Omuz

Standing overhead press 12-12-10-8-6
Dumbell lateral raises 12-12-12-12
Rear delt raise veya cable ile 12-12-12-12

Antrenman sürem 50-55 dk arası degisiyor hipertrofi amaclı calısıyorum

sorum şuki göğüs calıstıgım zaman ön omuz tarafını yeterince aktif ediyorum omuz presstede yine aktif oluyor sizce program gelişim için iyimi yoksa agırmı görüşleriniz lütfen

hocam büyümeye yönelikse gögüste 4 hareket - omuzda 4 hareket yapman iyi olur , dumbell yerine büyük barlarla başlamanı tavsiye ederim , fly dumbelle yap her zaman , şu şekil tavsiye derim
İnclihine bench press
dumbell inchline fly
dumbell bench press
cabble crossover
-------------
military press 4x12
yana acış dumbell 4x12
arnould press 3x10 12
arka omuz kafana göre ;)

Bence bir inline birde normal eğimli press sonrada 2 tane yana açış yap
Omuzda da keza 2 press lateral ve arka omuz tavsiyemdir

hocam büyümeye yönelikse gögüste 4 hareket - omuzda 4 hareket yapman iyi olur , dumbell yerine büyük barlarla başlamanı tavsiye ederim , fly dumbelle yap her zaman , şu şekil tavsiye derim
İnclihine bench press
dumbell inchline fly
dumbell bench press
cabble crossover
-------------
military press 4x12
yana acış dumbell 4x12
arnould press 3x10 12
arka omuz kafana göre ;)

Hocam benim korkum ön omuzu zorlamakki tek press giriyorum genelde bölgelere aklıma takılan göğüs bittikten sonra omuzda press yapmalımıyım yoksa omuzu ayrı bir günmü calısmalıyım

gögüsten hemen sonra military press ön omuz girmen daha hacimli dolu gözükür , aksine enseye doğru yaplıan omuz daha sakatlanmaya elverişlidir korkma rahat ol temiz kilolarda çalış oturarak yap.
Sonra yana açış yaparsın , hemen ardından arnould press hedef gene aynı , en son arka omuzla fazla tekrar bitiririz.

Back
Yukarı