carbondioxide45
Üye
@eehfe4 evet hocam.
Ayrıca sorun göğsün güçlü olması değil, sorun göğsün kısa ve gergin olması. Çözüm ise esnetmek. Göğsü çalışırken dambılları en aşağı indirmek, dambıl fly yapmak ve antrenman sonrasında ve her sabah kalktığında göğsü esnetmek gerekir. Göğsü çalışmamak yanlış olur. Bunun yanında sırt ve arka omuz kaslarına yönelik güçlendirme çalışması ve ek olarak ön omuz esnetmesiyle problem çok uzun zaman almadan çözülecektir. 3 aya gerek yok 1.5 ayda hallolur. Ben bu sorunu bizzat yaşadım ve tecrübe ettim. Sen ne biliyorsun falan deme bana. Sen bu sorunu bizzat yaşayıp çözdün mü? Ben bizzat yaşayıp bu şekilde çözdüm. Ayrıca dalga geçer gibi yazma.
Bu ne alaycı tavır? Belli ki bazı şeyleri bilmiyorsun. Bench presste postür bozuk iken hem göğsü hissedemezsin hem de omuz sakatlık riski çok büyüktür. Makinede veya dambılda sakatlık riski pek olmaz sakatlananı da görmedim. Göğsü de daha iyi izole ederler bench presste omuz ve triceps çok aktiftir ama dambıl ve makinede bu oran daha azdır daha çok göğüs aktif olur. Yani postür bozuk olsa da sorun olmaz. Ama tabi ki harketleri yaparken postür ne kadar bozuk olsa da omuzları geri almaya çalışmak gerekiyor. Bu tekniği makine ve dambıllarda oturtmak daha kolay.Omuzları geri alamadıktan sonra ister makinede yap ister dambılla yap ister barla yap farketmez.ne alaka barla makine dambıl,sorun postür.sorun arka grup kaslarının ön grup kaslarına göre zayıf ve dolayısıyla esnemişken ön grup kaslarının kısa olması ve ön grubu çalışmaya devam edince daha da kısalması.dambıl ne alaka makine ne alaka bar ne alaka ahahah
Ayrıca sorun göğsün güçlü olması değil, sorun göğsün kısa ve gergin olması. Çözüm ise esnetmek. Göğsü çalışırken dambılları en aşağı indirmek, dambıl fly yapmak ve antrenman sonrasında ve her sabah kalktığında göğsü esnetmek gerekir. Göğsü çalışmamak yanlış olur. Bunun yanında sırt ve arka omuz kaslarına yönelik güçlendirme çalışması ve ek olarak ön omuz esnetmesiyle problem çok uzun zaman almadan çözülecektir. 3 aya gerek yok 1.5 ayda hallolur. Ben bu sorunu bizzat yaşadım ve tecrübe ettim. Sen ne biliyorsun falan deme bana. Sen bu sorunu bizzat yaşayıp çözdün mü? Ben bizzat yaşayıp bu şekilde çözdüm. Ayrıca dalga geçer gibi yazma.