Göbek varken nasıl beslenilmeli?

Yeni başladım. 65 kiloyum ama fazlasıyla bir göbeğim var. (tabiri caizse bira göbeği gibi) Hem göbeği eritmek hemde vücut yapmak istiyorum ama bu ikisinin dengesini nasıl sağlayacağım? Öğünlerim nasıl olmalı?

Kalori hesabını yapıcaksın ve protein ağırlıklı besleneceksin.Fazla yağdan ve karb dan uzak duracaks.Sert antreman ilede vücüdu sıkılaştırcaksın

Kalori hesabını yapıcaksın ve protein ağırlıklı besleneceksin.Fazla yağdan ve karb dan uzak duracaks.Sert antreman ilede vücüdu sıkılaştırcaksın

Öğlen karbonhidrat, akşamları da protein tüket diye duymuştum. doğru mudur? Yani göbek için ayrıca bir şey yapmama gerek yok protein ağırlıklı beslenip spora devam etmem yeterli.
Daha yeni başladım. İlk gün 45dk bisiklet çevirdim. Sizce koşu bandı yada eliptiğe geçmeli miyim?
Hem beslenme hemde antreman hakkında kendimi çok bilgisiz hissediyorum. Araştırıyorum ama yanlış bir şey yapmaktan korkuyorum.

Aynı sorun bende de var. Hatta ilerisi göğüs yanlarında da hafif yağlanma var hareketsizlikten dolayı. Protein ağırlıklı, şekerden, trans yağlardan uzak bir beslenme gerekiyor. Sağlıklı yağlar (badem, fındık vs.) tüketmen lazım. Ayrıca antrenman öncesi enerji ihtiyacını yulaf ezmesi gibi yüksek enerjili yağsız, tatsız tuzsuz, şekersiz gıdalardan, şeker ihtiyacını da meyvelerden sağlamalısın. Gece meyve, şeker ve yüksek karbonhidratlı yiyecekelerden uzak durmalısın(bisküvi vs.) Bunun haricinde asitli içecekleri tamamen kesmiş olman gerekiyor. Antrenmanlarında bol su içmelisin. Gün içinde de aynı şekilde. Antrenman öncesi ve sonrası izole protein kullanabilirsin. Ben baya bir yol katettim. Başladığımda daha kötü haldeyken şuan göbek çevrem ve göğüs yanlarındaki yağlar azalmış durumda. Nasip, kısmet olursa 1 1.5 sene sonra iyice gitmiş olurlar. Bu iş sabır işidir. Unutma o göbek 1 1.5 ayda gitmez. Yanlış bir diyet ve yanlış bir beslenmeyle vücudunda geri dönüşü olmayan sarkmalara sebep olabilirsin.

Başarılar dilerim.

Aynı sorun bende de var. Hatta ilerisi göğüs yanlarında da hafif yağlanma var hareketsizlikten dolayı. Protein ağırlıklı, şekerden, trans yağlardan uzak bir beslenme gerekiyor. Sağlıklı yağlar (badem, fındık vs.) tüketmen lazım. Ayrıca antrenman öncesi enerji ihtiyacını yulaf ezmesi gibi yüksek enerjili yağsız, tatsız tuzsuz, şekersiz gıdalardan, şeker ihtiyacını da meyvelerden sağlamalısın. Gece meyve, şeker ve yüksek karbonhidratlı yiyecekelerden uzak durmalısın(bisküvi vs.) Bunun haricinde asitli içecekleri tamamen kesmiş olman gerekiyor. Antrenmanlarında bol su içmelisin. Gün içinde de aynı şekilde. Antrenman öncesi ve sonrası izole protein kullanabilirsin. Ben baya bir yol katettim. Başladığımda daha kötü haldeyken şuan göbek çevrem ve göğüs yanlarındaki yağlar azalmış durumda. Nasip, kısmet olursa 1 1.5 sene sonra iyice gitmiş olurlar. Bu iş sabır işidir. Unutma o göbek 1 1.5 ayda gitmez. Yanlış bir diyet ve yanlış bir beslenmeyle vücudunda geri dönüşü olmayan sarkmalara sebep olabilirsin.

Başarılar dilerim.

Bende ondan korkuyorum. Kafam çok karışık. Ant hocamada danışıcam ama yardımcı olur mu bilmiyorum.

Telefon uygulamasından kalori hesapladım. Bugün 1000 kalori tüketmişim. (ne kadar tüketmeliyim?)
Kahvaltı: 4 haşlanmış yumurta (2tanesinin sarısını yemedim. Sadece beyazı), 1 dilim tam buğday ekmek
Ara Öğün: 4 yaprak sarması o_O
Akşam Yemeği: 2 tavuk baget, 1 dilim tam buğday ekmek

Berbat bir beslenme olduğunun farkındayım ama bilgisizlikten yemek yemeğe korkuyorum. O yüzden ara öğünlerim yok. Daha da göbek yaparım diye.

Son düzenleme:
Back
Yukarı